torsdag 2 januari 2020

Miljöpartiet och Moderaterna gör det omöjligt att arbeta.


Dagen när det blev omöjligt att arbetaPosted on 1 januari, 2020 By Helena Edlund. Utdrag:

- Från och med idag kostar det 45 kronor att åka till jobbet för mig och många andra stockholmare, och ytterligare 45 kronor att åka hem igen. Det innebär att jag måste betala 90 kronor till staten, varje arbetsdag, av redan beskattade pengar, bara för att kunna ta mig till min arbetsplats. Till detta tillkommer självklart bensinkostnaden, parkeringsavgiften (1 100 kronor per månad för boendeparkering på gata), bilskatten och lånekostnader.

Miljöpartiets Daniel Helldén jublar ändå inte. Enligt honom ska det vara ännu dyrare med bilar för privatpersoner, helst ska det vara helt omöjligt. Ännu är det en liten bit kvar till det målet men han borde vara ganska nöjd. Under Helldéns tid som trafikborgarråd i Stockholm har trafikkaoset maximerats: Gator har stängts av och parkeringsplatser ersätts sommartid med gula soffor. Köerna maximeras (liksom utsläppen) när bilar får trängas för att ge plats åt tomma cykel- och gåbanor. Miljözonerna som drivits igenom av MP i Stockholms stad kommer visserligen att försämra luftkvalitén ytterligare, men det spelar inte så stor roll – huvudsaken är att försvåra för bilisterna. Och nu de höjda trängselskatterna.

För mig blir detta sista spiken i kistan. Jag har konstaterat att jag inte längre kommer ha råd att arbeta. Att betala hisnande 1 800 kronor varje månad för absolut ingenting är inte möjligt, pengarna finns helt enkelt inte för en ensamstående tvåbarnsmamma. Trängselskatterna är även så finurligt konstruerade att de helt enkelt inte går att undvika, bor du i centrala Stockholm så måste du betala för att ta dig utanför innerstadens gränser. 

Bor du utanför innerstaden men måste till andra sidan stan så måste du också betala, även om du använder Essingeleden för att åka runt och detta trots att trängselskatten officiellt infördes för att avlasta specifikt trafiken genom innerstaden. Alternativet är förstås att åka via Strängnäs och Enköping, en nätt omväg på 20 mil. Miljövänligt och ekonomiskt så det förslår.

3 kommentarer:

  1. Miljöpartiet är ett livsfarligt parti. Denna Hellden gillar att tvåla dit folk. Känns som att jag skulle kunna ge han ett kok stryk, även om jag hamnar i fängelse. Mina tre barn bor i Stockholm,beroende av bilar för jobb och skjuts av idrottande barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skattade till döds. Så fruktansvärt skatt på tusentals kronor för - ingenting. Arma våra barn.

      Radera
  2. Den miljöpartistiska galningen, trafikborgarrådet Daniel Helldén hatar när vanligt folk arbetar!
    Han höjer Trängselavgiften så folk i Stockholm inte längre skall ha råd att åka bil till sina arbeten.
    Stockholmslokaltrafik är ju inte direkt något under av tillförlitlighet så för många finns inga alternativ till bilen. Tack och lov så är jag själv pensionerad så jag slipper dessa problem.

    SvaraRadera