måndag 9 december 2019

Vi är så himla rika!




Försäkringskassans inställda julbord riskerar att kosta skattebetalarna närmare en halv miljon kronor.
Det är beklagligt att vi har gjort av med pengar i onödan, men så blev det. Vi får tänka på att göra det bättre nästa år, säger Stefan Olowsson IT-direktör på Försäkringskassan till Sundsvalls Tidning.

Försäkringskassans IT-avdelning skulle ha en tvådagars konferens på Hotell Södra Berget i Sundsvall. Samtidigt passade man på att lägga ett julbord för 1 000 anställda på hotellet. Därmed passerade man gränsen för direktupphandling, men någon upphandling hade myndigheten inte gjort.
Därför tog man det säkra före det osäkra och gjorde en sen avbokning. Nu förhandlar man med hotellet om hur mycket man ska betala i ersättning. Försäkringskassan hoppas på mellan 200-400 000, men medger att det kan bli mer än så.
Som plåster på såren kommer de anställda på Försäkringskassans IT-avdelning ändå att erbjudas ett julbord för 600 kronor per person.


Länk

7 kommentarer:

  1. Det måste ju dessutom finnas pengar till alla med samordningsnummer som är berättigade till bidrag från kassan.

    SvaraRadera
  2. Dra av det från dessa klantarslens löner. Blodsven

    SvaraRadera
  3. Tonald Drump2019-12-09 17:43

    Eftersom ingen myndighetsperson ställs till svars ekonomiskt så verkar man ta allt med en klackspark. Jag håller med Blodsven med att dra det på deras löner för det är ju med "ansvar" man motiverar de höga lönerna.

    SvaraRadera
  4. O.T. enligt SvT: "Cissi Wallin döms för grovt förtal till villkorlig dom och 100 dagsböter om 50 kronor, meddelar Stockholms tingsrätt."
    - Det som stör mig är dagsbotens storlek. Cissi en mycket stor medieprofil har en fattigpensionärs beskattningsbara inkomst.
    - Va fan får hen sina pengar ifrån? Inkomst av egen rörelse innan meetoo?

    SvaraRadera
  5. Cissi Wallin kallar sig journalist men är dåligt påläst när det gäller våra lagar.
    Det går inte att komma med anklagelser mot en person utan bevis,så fungerar det i domstolen.
    Wallin kan överklaga men kommer inte att vinna.
    Virtanen kommer att få sina kosing och skratta hela vägen till banken.
    Hooppssan

    SvaraRadera
  6. @23:19, Tack för kommentaren- instämmer.
    Ur Aftonbladet saxat; "Wallins kompromisslösa aktivism är ett privilegium för de rika. För stridbara % med försörjningen tryggad, som har råd att bli martyrer i rättssalen."

    - Motivet för Cissi är hämnd. Hen blev ratad för att hen inte var en hon. (Nu använder jag härskarteknik som jag lärt av Henrik Jönsson "samtalet och dess fiender")

    SvaraRadera