måndag 16 december 2019

Jultomten.


Dagens industri

Vänsterpartiet föreslår att alla som haft försörjningsstöd i minst tio månader ska få 2.000 kronor extra utbetalt i december varje år.
”Vi vill att alla föräldrar ska ha råd att köpa julklappar eller hitta på något kul tillsammans med sina barn i jul”, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt.


U Jansson , kommentar, Di: 

-Sjöstedt refererar alltid till "ensamstående mammor" som har det knapert eftersom barnens obefintliga far inte vill göra rätt för sig. Verkligheten ser helt annorlunda ut. 

Vi talar om människor som mycket väl skulle kunna göra en insats, återgälda det Sverige givit dem. Intresset därifrån är närmast noll. Med en miniräknare och ett kollegieblock sitter de i stället och försöker maxa alla bidrag som kan fås överhuvud taget, på allas vår bekostnad. Fullt friska människor i de allra flesta fall. Visst är  de värda 2 000 kr/familj till julen, eller vad säger ni? 

4 kommentarer:

  1. Han hade passat bättre i DDR.

    SvaraRadera
  2. DDR ville inte ha honom. Därför är han här.

    SvaraRadera
  3. Hur skulle det vara om han föreslog 2.000:- till gamlingarna på äldreboendet i stället, så kan de få lite risgrynsgröt, kanske till och med med en klick sirap och en mandel? Fast det är klart, de kanske inte överlever till nästa val, så det vore ju bortkastat!?

    SvaraRadera
  4. Sjöstedt har visst upptäckt att det är lätt att dela ut andras pengar?
    Och själv ta cred för det.

    SvaraRadera