onsdag 23 oktober 2019

SVTs utstuderade propagandamaskineri gör mig topp tunnor rasande.

Ursäkta att jag tjatar om det här, men jag tycker det är så allvarligt när SVT varje dag slår oss i huvudet med sin berömvärda journalistik och vita fjädrar, medan vi å andra sidan varje dag kan konstatera att det inte är så. 

Usch.

SVT play 22 oktober 2019 Aktuellt (11.00 - 12.58 in i klippet)

Karin Mannberg reporter i Aktuellt igårkväll:- " De (mannen och kvinnan i Oslo igår, min anm) ska alltså ha rört sig i högerextrema kretsar."

Nike Nylander i studion: -"Du pratar om högerextrema kretsar..." Och bad sen Karin Mannberg dra paralleller med att det nu var 8 år sedan Utöya, och hur de traumatiserade Osloborna reagerade på denna nya attack.  (underförstått "högerextrema")

Det här är ingenting annat än ett simpelt försök till grov verklighetsförfalskning. SVTs medarbetare ska inte personligen spekulera i brottslingars syften, SVT SKA BARA RAPPORTERA OM VAD SOM FAKTISKT HÄNDER ELLER HAR HÄNT, RENT OCH OBJEKTIVT. 

Vi vet hur SVTs papegojor brukar låta vid samtliga islamistblodbad runt om i världen: - "Det finns inga kopplingar till terrorism." 

Men nu passade brottet in i den aktivism som SVT bedriver; ingen skam ska falla på vänstern eller islamister, men all skuld och skam ska falla på "högerextrema" vare sig det är sant eller inte. 

Man märker tyvärr också hur snabbt intresset från gammelmedia bleknade, nyheten hamnade långt ner, när de galna spekulationerna om högerextrema kretsar lagt sig.

4 kommentarer:

  1. Morden på fyra polismän i Frankrike var först inte kopplat till terrorism. Sen visade det sig Att mördaren var en muslimsk terrorist. Varnad för att han var en säkerhetsrisk flera år innan dådet. Sen blev det tyst i media.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, samma visa varje gång. Riktigt vämjeligt hur uppenbar deras agenda är.

      Radera
    2. De måste vara givna skattefria penningar!
      Troligen totalt utan heder.

      Jungman Jansson

      Radera
  2. Tonald Drump2019-10-23 20:52

    Mannen är norsk medborgare
    En norsk kvinna
    Går det att läsa mellan raderna att mannen inte är ur-norsk?

    SvaraRadera