tisdag 15 oktober 2019

Maktkvinnorna glor avundsjukt på Nobelprismottagarna och förgräms av bitterhet.

Nobelprisutdelningen har blivit en könskamp för kvinnor som känner sig förnärmade av mäns storslagna forskargenialitet. 

Själv är jag full av beundran och djupt tacksam.

Adam Cvejman, GP

- Pernilla Wittung-Stafshede, ledamot i Vetenskapsakademiens klass för kemi, tillika professor i kemisk biologi vid Chalmers i Göteborg kommenterar vinsterna så här: "Vi delar ut priser som ger signaler". Och de priser som nu givits ger, enligt Wittung-Stafshede, "inte barn och unga någon förebild när vi ser de här gamla gubbarna" (Svt 10/10). 

 I Studio Ett beklagade sig SR:s vetenskapsreporter Annika Östman över att det är "tre vita män" som fått priset i medicin (7/10).

SvD:s Hanna Österberg skriver på Twitter: "Flash: Jajemen, tre män tilldelas Nobelpriset även idag. Så här långt: 9-0 alltså."

9-0? Är det en sorts vetenskapens fotbollsmatch mellan könen? Nobelpris ges inte till kön. Det ges till personer som i många fall ägnat hela sin livstid åt en upptäckt som gagnar hela mänskligheten. 

Om ett barn fascineras av astronomi, och möjligheten att andra världar hyser någon form av livsformer, så spelar det ingen roll om den som revolutionerat upptäckten av exoplaneter är man eller kvinna - det är upptäckten i sig som spelar roll.

Här har vi ett antal upptäckter som har förändrat själva villkoren för människans varande. Och så får vi höra att barn och unga saknar förebilder när "vi ser de här gamla gubbarna" som Wittung-Stafshede uttryckte det. 

"Signalen" som priserna skickar är att dessa upptäckter är värdefulla och unika. Deras bidrag till mänskligheten monumentala. Det är knappast priskommitténs uppdrag att, som ännu ett i raden av samhällsinstitutioner, skicka rätt politiska signaler.

--------------

 - "Gamla gubbarna", så fruktansvärt sexistiskt.

Feminister? Först kräver de att vi alla ska vara exakt lika, som hens, precis som när det gäller hudfärg - det finns ingen skillnad på oss alls. Bara "konstruerad" - och måste fördömas. 

 Bara när rabiatfeministerna (- och icke-vita- ) kan dra kränkt-kortet, då är skillnaden plötsligt brännande och mycket väsentlig. 

Jag ger verkligen inte fem öre för dagens missunsamma "feminister".

4 kommentarer:

  1. Kanske en av "Heliga Gretas" tillskyndare ?
    Tror bedragar-skocken kring hennes PR-byrå,är "litta syrak" o besvikna,efter att ha blivit bortglömda,för deras STORA upptäck!
    Skall vi tro PK-pressen är ju hennes forskning,det största som skett sedan år 1905,E=mc2....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har släppt samhällsomstörtande krafter alldeles fria.

      Radera
  2. Samma personer gillar ensamkommande unga män från Afghanistan. Och när det gäller samhällets viktigaste spjutspets inför framtiden vinner kvinnorna med nästan 100 mot 0,på vissa skolor är 98 procent av dom anställda kvinnor. Träslöjdsläraren och vaktmästaren utgör 2 procent.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det märks dessutom tydligt på resultatet...Blodsven

      Radera