söndag 18 augusti 2019

Sverige på dekis. Hans Li Egnell:-"Kampen för att försvara Sverigebilden handlar primärt om tre saker: att sätta rätt verklighetsbild, att misskreditera och misstänkliggöra alla som utmanar den och att slutligen leda bort allmänhetens uppmärksamhet från den felaktiga läran genom att fokusera på trams och trivialiteter.

Narrativet att utländska medier har en särskild agenda när de rapporterar från och om Sverige antyder att svenska medier skulle vara annorlunda. Den som bevittnat det haveri som är svensk TV:s bevakning av amerikanska presidentval vet dock bättre.Det politiska etablissemanget agerar alltmer aggressivt i den pågående samhällsutvecklingen. Av detta går att dra flera slutsatser. Framför allt handlar det tvivelsutan om att såväl gamla maktpartier som gamla mediehus känner sig hotade. Deras position och inflytande har varit ohotade i decennier - nu skrattar plötsligt vanligt folk åt det som står i DN och visar Socialdemokraterna fingret.

Kampen om att upprätthålla rätt Sverigebild sträcker sig även utanför Sveriges gränser. Donald Trumps tal om "last night i Sweden" fick etablissemanget att reagera kraftfullt. Sedan dess har regeringen läxat upp både Danmark och Polen, och nu senast fick Norge lära sig att veta hut när Anders Ygeman gick till attack.Lättkränkta regimer som mopsar sig mot sina grannländer brukar vanligtvis vara ett tecken på ett land på dekis. Samhällsutvecklingen pekar onekligen i den riktningen för Sverige just nu."


1 kommentar:

  1. Tonald Drump2019-08-18 11:56

    Om den energi som läggs på att dölja sanningen istället hade lagts på att utveckla landet så hade vi kunnat bromsa och vända den negativa trenden.

    SvaraRadera