onsdag 5 juni 2019

En gång var vi ett av världens lyckligaste länder. Mångkulturen har dödat den unika nordiska tilliten och öppenheten.


Världens lyckligaste land?
SVT2 -"Världens lyckligaste människor bor här i de nordiska länderna, forskare har undersökt värderingar som den nordiska lyckan bygger på. En viktig värdering, ett viktigt fenomen i våra liv, psykologiskt och filosofiskt är begreppet tillit. Vi föds med en naturlig, spontan tillit till världen. Vi räknar med att andra vill oss väl, den känslan bara finns där, det är en basal komponent i våra liv. 

Tillit är förväntningar på att vi kan förutspå beteenden, och det gör det lättare att samarbeta. Det gör samhället både rikare och lyckligare. Grundläggande tillit är en del av vår kultur och en av de saker som kännetecknar oss. Tillit går i arv och är stark i Norden.

Robert Ferguson, författare till boken Scandinavians: -Något som Skandinavien förknippas med är öppenhet. Här håller man ord, en oskriven regel som man följer. Det skapar en stark känsla av samhörighet och socialt ansvar. Om man fuskar så förstör man för sina medmänniskor - inte nån regering - utan för vänner och familj. 

Vi lurar inte varandra."

Det var sannerligen då, det.2 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-06-06 08:46

    Om man kommit fram till att Sverige tillhör de lyckligaste länderna så har man inte frågat svenskarna.

    SvaraRadera
  2. Det var då det som du skriver. Tilliten är borta och förtroendet med den. Vi kan tacka våra politiker /blindstyren som gjort allt för att ödelägga det. Frågan är verkligen aktuell; Vem kan man lita på...
    DGDF

    SvaraRadera