onsdag 22 maj 2019

Enligt valpåverkanstrupperna på SVT/SR, expressen, aftonbladet, TV4, DN och i regeringen, så har svenskarna inte prioriterat detta alls.


Kvartal:

-De östeuropeiska stöldligornas aktivitet kommer inte att minska utan öka ännu mer de kommande två åren. Det varnar polisens nationella operativa avdelning i en ny rapport. Tandlösa lagar och EU:s fria rörlighet är några av orsakerna till att tull och polis inte kan stoppa syndikaten som nu står för nio av tio stölder av bilar, bildelar, båtmotorer och lantbruksmaskiner i Sverige. Det skriver Per Österman, författare och journalist.

Vid färjeläget får tullen varken frihetsberöva personer eller beslagta gods. Enbart polisen har den rätten, och måste alltså larmas till färjeläget.

De senaste åren har polisen emellertid varit upptagen med gängmord och sprängningar i storstäder. Larm från tullen om misstänkt stöldgods blir i det sammanhanget lågt prioriterade.


Utförsel av stöldgods i sig inte straffbelagt och tullens tjänstemän har inte heller rätt att avkräva identitetshandlingar av dem som kontrolleras.[24] Lastbilen, som oftast anländer strax före fartygets avgångstid, släpps därför igenom.


Svensk polis samarbetar nära georgiska myndigheter för att bekämpa georgiska stöldligor. Men polisen har inte förmågan att genomföra hela det operativa arbetet för att fånga tjuvarna där de är. Det medger chefen för polisens Nationella operativa avdelning (NOA), Mats Löfving.




Stefan Dangardt, som är presskommunikatör på Polisen Region Bergslagen:

– I de fall där vi faktiskt griper misstänkta personer så är det viktigt att vi internt inom polisen samordnar våra utredningsresurser, för de kriminella reser ju runt mellan våra regioner. Att jämföra spår över gränserna kan ha stor betydelse i möjligheten att lagföra dem.

4 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-05-22 19:43

    Tänk att det finns människor (Linda Snecker) i Sverige som är smartare än vad självaste Einstein var.
    Kul!!!

    SvaraRadera
  2. Linda S tjänar väldigt bra som riksdagskvinna. Hade hon jobbat på ackord hade hon svultit ihjäl. Hennes neuroner verkar ha sugits in i ett svart hål.

    SvaraRadera
  3. Om man tänker ett varv och tolkar Sneckers uttalande en smula välvilligt så är det faktiskt inte så dumt. Man blir inte friskare enbart genom att träda över sjukhusets tröskel och lägga sig i en sjukhussäng. Det skall behandling till också. Med det sagt tycker jag också att hon är en hemsk människa. En girig hycklare. /Fiat Lux

    SvaraRadera
  4. Vad vill Linda säga,med sitt vurmande för kriminella?
    Efter sjukhusbehandlingen brukar man oftast bli bättre!
    Lindas kommunist snack går bara hem hos syltryggarna i vänster ledet.
    Hon tillhör inte de pålitligaste att lyssna på.
    I dag regnar det!

    SvaraRadera