söndag 3 februari 2019

Morgan Twoface Johansson har givit både falskheten och maktfullkomligheten ett ansikte. Mannen är ett levande politikerförakt.



Morgan Johansson twittrar:


Merit Wager; I radiointervjun citeras Morgan Johanssons tweet:


- "Kriminalvården ska se över sina rutiner så att något liknande inte händer igen."

Alla vi andra, vi som måste leva efter landets lagar (hur vansinniga vi än må tycka att vissa av dem är), är alltid ansvariga för handlingar vi själva undertecknat. Om en revisor gör våra deklarationer så är det ändå den person vars deklaration det gäller, som är ansvarig för den genom sin namnteckning.

 När vi köper något och undertecknar köpeavtalet då förutsätts vi veta vad vi skrivit under. Det går inte att komma i efterhand och säga att man inte visste ditten eller datten och skylla på säljföretaget. I alla sammanhang där vi med vår namnteckning bekräftar något så är vi ansvariga för det vi godkänt. Det är så basalt att det är obegripligt att Sverige kan ha en justitieminister som inte vet detta och som skyller på andra för sin egen ignorans och sitt eget agerande. 

Nog skulle varningsklockor ha ringt högt i mina öron om jag var justitieminister, när Kriminalvården vill att jag ska ge tillstånd åt en uzbekisk medborgare utan arbets- eller uppehållstillstånd att få arbeta på ett säkerhetsklassat fängelse. Nog hade jag noga kollat upp det hela innan jag beviljade undantag från de regler som gäller. But that’s just me, and I’m not the Minister for Justice of Sweden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar