fredag 18 januari 2019

Inför domedagen.

En av mina favoritkaptener från alla åren på SAS, skriver på FB: 

- I morgon har vi sannolikt en sosseregering igen. En regering som tillsätter alla departement med sossar och miljöpartister. De tillsätter ambassadörer, landshövdingar och verkschefer. De far jorden runt i regeringsplanet och frotterar sig med presidenter och på fina middagar.

De sitter på sammanträden internt och stakar ut strategin för hur landet ska styras. Till vänster står en dörr öppen till Sjöstedt som hålls informerad och ger råd och dåd. Utanför dörren i baksätet sitter Rödluvan och mopsen Björklund. Är det någon som i sin vildaste fantasi tror att Löfven lovar att hålla till höger? 

De kan få vara med på nåder på ett hörn vid budgeten möjligen. Men är de inte nöjda, vad kan de göra. Ingenting. Absolut ingenting. De vill inte avsätta Löfven för det kan bara ske med SD’s hjälp och det medför dessutom en stor risk att de åker ur riksdagen vid ett nyval. Eller att det blir en M/KD regering som enligt dem (vilket är nonsens) är beroende av SD.

Och de svåra reformer som var villkoret för att släppa fram Löfven begravs i utredningar som på sin höjd startar att utredas om ett par år. Det absolut enda bra är att inkomstskatterna är orörda år 2019. 

Men räkna med höjd skatt på allt annat som går att hitta på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar