söndag 21 oktober 2018

Svenska medier slår av okända skäl i oss att Jamal Khassoggi var blott en journalist.


SVT: "Saudiske journalisten Jamal Khashoggi", aftonbladet : "Journalisten Jamal Khashoggi",
metro: "Saudiske journalisten", Di: "Saudiske journalisten",
SR: "den saudiske journalisten Jamal Khashogdgi" M.fl.

Som om det fortfarande finns good guys.

Ledarsidorna.se berättar för oss hela sanningen och verkligheten, Khassoggi var ingen duvunge.

-"Khashoggi ansåg till exempel kampen mot Israel central och lyfte fram Muslimska Brödraskapets obestridde ledare Qaradawi som en företrädare för moderat islam. Jamal Khashoggi var med andra ord långt ifrån moderat, det finns de som placerar Khashoggi som ledare för det Saudiarabiska Muslimska Brödraskapet och därmed i direkt opposition mot såväl klanen al Wahhab som kungafamiljen Saud. 

Den bild i svensk media om en person som en förespråkare av yttrandefrihet är inte heller korrekt. Yttrandefrihet skulle endast tillämpas i åsikter som låg Muslimska Brödraskapet nära. I Al Jazeera klagade han på att den saudiarabiska regeringen tillät en del journalister rapportera positivt om Israel.

Även om Jamal Khashoggi själv inte tillhörde de våldsbejakande falangerna av Muslimska Brödraskapet samarbetade han med dessa. I hans sista projekt DAWN, Democracy for the Arab World Now, som syftar till att ge stöd till islamister samarbetade han med bland annat den kända Muslimska Brödraskaparen Azzam Al-Tamimi som är en förespråkare av självmordsbombare som metod att injaga fruktan och nå sina politiska mål."

2 kommentarer:

  1. Ja Carina de skribenter som sitter här uppe i Abzurdien,har ingen aning om vad som präglar livet o. bilden,inom Islamska världen. Bland alla länder jag lärt känna under mitt liv,är absolut S-Arabien det som kommer jumbo.Vill ni känna er övervakade och hela tiden bemötas som något undervärdigt,ska ni besöka detta land. Förresten finns det några charterresor dit ner för ursvenskar,hos Abzurdska Resebyråer ?

    SvaraRadera
  2. rättskavararätt2018-10-23 15:20

    Även om journalisten sympatiserade med Brödraskapet rättfärdigar det inte att knipsa av hans fingrar och huvud!

    SvaraRadera