torsdag 27 september 2018

Skickat till chefredaktionen Politiken.dk


Hej Politiken. SOS. SOS. SOS.

Sverige håller på att ruttna med våra mediers goda minne. Vi behöver hjälp och uppmärksamhet från riktig press.

Sättet som sju övriga partier fryser ut SD och deras nästan 1.2 miljoner väljare är inte bara vidrigt, det måste väl vara ickedemokratiskt. I svensk riksdag drar riksdagsmännen lott och har sen huggsexa om de viktigaste posterna. Men de har gemensamt låst dörren med dubbla lås för SD, det tredje största partiet. Varför. De hittar på nya gemensamma mobbinganklagelser hela tiden.


SVERIGE ÄR INTE LÄNGRE EN DEMOKRATI / DICK ERIXON:
Riksdagen bryter nu mot portalparagrafen i grundlagen.
Små partier får ordförandeposter i utskotten men inte landets tredje största. Det är ett klart avsteg från demokrati och proportionalitet i riksdagens arbete.Normal parlamentarism existerar inte längre i Sverige.
Sju partier har blockerat det åttonde, och tredje största, från att agera i riksdagen på lika villkor. Sverigedemokraterna finns inte. Det har makthavarna i sju av riksdagens partier bestämt.”All offentlig makt utgår från folket” har blivit ”All offentlig makt utgår från delar av folket”. De sju gamla partierna bryter nu mot Regeringsformen §1 vid fördelningen av ordförandeposter i riksdagens viktiga utskott.


Alla partier får ordförandeposter i utskotten. Även kommunister och Miljöpartiet som är minst med 4.4%. Men landets tredje största parti med 17.5% får inget. 

Vänliga hälsningar Carina, en utmobbad väljare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar