söndag 19 augusti 2018

Riv genast upp den fejkade domen om handskakning, DO.


- "Domen i AD är inte bara ett hårt slag mot jämställdhet och likabehandling inom yrkeslivet. Den är också ett hån mot en majoritet av Sveriges muslimer. DO hävdar i sitt yttrande bland annat att det är ”vanligt förekommande bland muslimer i Sverige” att man undviker beröring med människor av motsatt kön, eftersom detta ”får en negativ påverkan på den enskildes identitet och skapar en känsla av att leva i synd”. Så är det inte alls. De allra flesta muslimer i Sverige har överhuvudtaget inga problem med att interagera med sina kolleger på ett respektfullt sätt utan att sexualiseras på grund av kön. Att DO och AD ger en liten grupp fundamentalister tolkningsföreträde när det kommer till vad som är korrekt beteende för en människa som bekänner till islam är allvarligt.


Det är som sagt inte heller första gången DO trampar djupt ned i klaveret. Tidigare har man bland annat slagit fast att det är diskriminering att inte tillåta barnskötarstudenter bära niqab, trots att undervisning bygger på kommunikation, att det är diskriminering att inte låta människor av religiösa skäl bära"g myndighet gång på gång misslyckas med att stå upp för jämställdhet, sekulära värderingar och underminerar professionella bedömningar och regler är oacceptabelt.

Om DO ska fortsätta driva ärenden som går ut på att ge människor särskilda rättigheter på andras bekostnad och som leder till ökad diskriminering i stället för tvärtom, är det lika bra att skrota myndigheten som helhet. Eller i alla fall döpa om den till Fundamentalistombudsmannen, så det är tydligt för alla vad de sysslar med."



Av Malin Lernfelt
Liberal debattör

 PS. Malin Lernfelt, domen är ett lika stort hån mot ickemuslimer. Men vi kanske inte räknas lika mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar