lördag 18 november 2017

Kikki Danielsson - ett fyllo och en sorglig figur? Åt helvete med kvällstidningsgamarna.



Jag gillar lördagsunderhållning på TV, jag uppskattar en stunds förströelse - en kväll som blir lite senare, lite mer avkopplad och bjuder på musik. 

Ikväll var det Kikki Danielssons kväll på TV4as Så Mycket Bättre, och jag hade rätt dåliga vibrationer på förhand, låga förväntningar på allt annat än på Kikki Danielssons enorma låtskatter.

I de tidigare programmen har jag sett en osocial, närmast asocial Kikki Danielsson, tigande, frånvarande, osäker? Sjuk?  Illamående? Rädd? Malplacé? Och det har bekräftat expressens, aftonbladets och hänt i veckans övertydliga och hånfulla nidbild av vår svenska schlagerdrottning som ett fetto, ett fyllo, en genomtragisk person.

Men ikväll steg Kikki Danielsson fram som en riktig människa - den riktigaste och största jag sett på väldigt, väldigt länge.  En gång var hon ett barn som barnavårdsnämnden bände upp fingrarna på och slet ifrån den älskade trygge pappan. Jag fick hjärtsnörp, jag såg hur det destruktiva livet, vinet, alkoholen och fetman varit en evigt förödande tröst mot den krossade självkänslan som livet tog ifrån henne. 

Trots de remarkabla framgångarna.

Ikväll bjöd människan Kikki Danielsson på hela sig - och jag satt och skämdes för att jag så lättköpt gått på lösnummershyenornas ondskefulla vrångbild av en högkänslig individ.
Ikväll såg jag Kikki Danielsson behandlas med respekt, av TV4 och av dom andra artisterna, det var äkta känslor, ärlig beundran, varm sympati, en ren fysisk närhet och aktning, nästan vördnad. 

Det jag upplevde var stort, det var hyperärligt, och en absolut rak upprättelse av en av våra största artister -  en sann bild av ett så sorgligt, men på samma gång alldeles enastående människoöde.  

Och jag tror aldrig jag hatat media så förut, och det hatet kunde inte bli värre än när jag läste den blodtörstige Anders Nunstedt på expressen om programmet. Nunstedt hade sorgligt nog inte begripit skvatt, och tyvärr inte upplevt det mänskliga mirakel som jag såg på TV 4 ikväll.


"Journalister" som försörjer sig på att pulvrisera och krascha medmänniskors liv - jag hoppas dom ruttnar i helvetet allihopa. 

8 kommentarer:

  1. Journalisterna är tredje statsmaktens stöveltrampare,
    fyllda med sin egen dum ondska.
    Fridens liljor.

    SvaraRadera
  2. I morgonens Googleflöde: Nöjesskivaren Anders Nunstedt gör en värdig recention om Kikki.
    Mässkalle
    https://www.expressen.se/noje/kronikorer/anders-nunstedt/tv4s-behandling-av-kikki-ar-respektlos-/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Citat;
      Det är TV4:s behandling av Kikki är respektlös
      "Så mycket bättre" gör sitt bästa för att cementera nidbilden av Kikki Danielsson som en gammal schlagertoka.
      Ett tag är en clownnäsa på den folkkära artisten det enda som saknas.
      Onödigt, ovärdigt och respektlöst hanterat av TV4."

      Det var TV4 som gav dåliga vibbar. Jag såg inte programmet. Jag tycker att Anders både hyllade och förstod Kikki i sin recension och plusade på med kritik över den yngre artistgenerationen.
      Mässkalle, som inte vill bli förförd ;-)

      Radera
    2. Vi har mycket skilda åsikter, Mässkalle.
      Nunstedt: -"Ett tag är en clownnäsa på den folkkära artisten det enda som saknas.
      Onödigt, ovärdigt och respektlöst hanterat av TV4.I nästan fem minuter framställs Kikki Danielsson, 65, som en vimsmaja.
      Ljushuvudena på redaktionen skickar inte bara ut henne på en slags "dejt" med ett gäng lokala gubbar, de låter även veckans huvudperson klä upp sig i någon slags cerise schlagerboa med tillhörande Mimmi Pigg-rosett och lustiga solglasögon.
      Det är inte den värdigaste inramningen, och om Kikki tagit på sig utklädnaden självmant undrar man både 1) varför ingen stoppade idén, och framför allt 2) varför TV4 tyckte att den skulle sätta tonen för hela programmet.
      Greppet reducerar Kikki till en tragisk karikatyr." Det är kvällspressen och häntivecckan som i 40 år reducerat Kikki Danielsson till en tragisk karikatyr. När Nunstedt nu pekar finger på TV4, blir det patetiskt, eftersom fyra fingrar pekar på honom själv.
      Det var Kikki Danielssons dag, det var ett spontant härligt möte med gotlänningar på ett soligt café, det var gemytligt och kärt. Att Kikki Danielsson bjöd på sig själv i färgglad outfit får inte lastas TV4, hon busade till sig själv!
      Nunstedt skriver då: -"varför stoppade ingen henne??" Är inte det förminskning så vet inte jag. Som om Kikki Danielsson behöver förmyndare innan hon får vara glad, öppen och sig själv!?! Magstarkt. Om jag gör nåt direkt av humor och glimt i ögat, så hoppas jag att ingen jävel sitter och tycker att nån överförmyndare borde ha stoppat mig. Eller tvivlar på mitt eget omdöme.

      Radera
    3. @Carina, Jag avslutade med en smiley ;-) som en vinkling att jag inte accepterar allt som skrivs. Du blev arg så det ryker. Jag uppmärksamma din rubrik:
      "Kikki Danielsson - ett fyllo och en sorglig figur? Åt helvete med kvällstidningsgamarna." Rubriken stämde inte med Anders recention. Expressens Anders recenserade TV4's behandling av Kikki.

      Vad kvällstidningsgamarna/Hänt i .. m.fl. tidigare skrivit om Kikkis schlagerkarriär och hennes privata liv har jag ingen aning om. Hon har lyckats. Hon blev inget glömt barn utan skrivit musikhistoria. Hennes sång gillas av den mogna generationen.
      Vad är det för fel om pk-medie ändrar uppfattning? Jag välkomnar de som byter åsikt, om sången, om falskheten, om de lögner att det går bra för Sverige bara vi öppnar våra hjärtan.
      Mässkalle

      Radera
    4. Jag blev arg så det ryker på Nunstedt, inte på dig, jag uppskattar din smiley! Men kan inte för mitt liv förstå hur du kan tolka Nunstedt som positiv. Han publicerar en osmickrande bild- det gick att välja så många andra från programmet, och dömer fullkomligt ut hennes spontana glädjemöte. Och menar att TV4 borde ha stoppat henne!?! Från att vara sig själv??
      Är det en komplimang?
      Vi får acceptera att vi uppfattat detta helt olika🤗❤️

      Radera
  3. Har kastat ut förnedrings dumburken för länge sedan.
    Kikki i mitt hjärta.
    Oscar

    SvaraRadera
  4. Kicki en begåvad och stark människa...Media en samling syltryggar som inte vet vad ordet Människovärde betyder.
    DGDFria

    SvaraRadera