Kameler och lerhyddor.
En prototyp för en flyktingbostad som är ekologiskt hållbar både i materialval och drift ska uppföras på Brunnshög, som del av ett forskningsprojekt.
– Här flyttar vi ut forskningen i verkligheten, säger Marwa Dabaieh vid fakulteten för kultur och samhälle på Malmö högskola som ansvarar för projektet.
Tanken är att huset ska byggas i början av september.Byggmaterialet blir naturligt och lokalt, bland annat vass och lera.
– Det innebär enkelt byggande med en lätt konstruktion och huset på cirka 40 kvadratmeter ska bli färdigt på fyra dagar, säger Marwa Dabaieh.
Mångkultur = värdfolket går tillbaka till u-landsnivå.
För inte fasen tänker välfärdsförsörjda lyxinvandrare bo där, det stadiet har dom redan passerat.
Huset byggs för de gamla!
SvaraRaderaOmedelbar inflyttning.
Dagens verklighet enl ny forskning.
Fridens liljor....
Ja, tillbaka till backstugan.
RaderaCitat Skånskan: "Byggmaterialet blir naturligt och lokalt, bland annat vass och lera.
– Det innebär enkelt byggande med en lätt konstruktion och huset på cirka 40 kvadratmeter ska bli färdigt på fyra dagar, säger Marwa Dabaieh som under många år forskat kring hållbart byggande och boende.
Enfamiljshuset kommer att förses med solpaneler och ett litet vindkraftverk samtidigt som det blir energisnålt."
Försöket kan vara ämnat för mena-länderna där det är akut brist bostadsbrist. Med den av svenska skolan utdelade paddan kan de återvändande flyktingarna sköta sin hemundervisning via satelituppkoppling. Ett Hermodsprojekt via internet.
Eller är projekt bara ett i den mångfaldiga kulturen av Marwa Dabaieh att förse sig med "förskningsanslag" för att uppfinna hjulet igen Osvuret ät bäst kanske blir hen, Marwa, den som
räddar Sveriges bostadsbrist. En utmaning i sig själv för de enfaldiga.
P.S. Har byggt kojor (åt barn), som är både energisnåla och uppkopplade.
Vidare saknas i Skånskans den intressanta frågan; Hur stort är anslaget?
Mässkalle