söndag 22 januari 2017

Hack i häl på Trump.

Det finns trots allt ett par kloka Moderater, här skriver en av dom, Tapani Juntunen (M): "Sverige först! Alltför länge har Sveriges politik varit fokuserad på allt annat än just Sverige. Nu måste Sverige hamna i fokus. På företagen, på arbetarna, på medborgarna. På polisen, rättssystemet, försvaret, pensionärerna, välfärden.

Det är mycket bekymmersamt när vår statsminister Stefan Löfvén står i Davos på World Economic Forum och berömmer den svenska modellen. Samtidigt samma vecka framkommer det att efter ett mord i Malmö på en 16 åring har polisen inga resurser, bevismaterial säkras inte. Det är dagens Svenska modell.

Globalisering är förvisso en oundviklig konsekvens om man inte vill isolera sig helt och hållet. Men den starka staten, nationen är inget hinder tvärtom en förutsättning för att möta omvärlden. Den starka staten med fokus på det nationella är vad Sverige behöver just nu.
Sverige först, globalisering sen. Medborgarna först, resten sen.

Det är med med vår tillväxt i fokus vi också kan ha styrka att hjälpa andra. Det är med en stark stat som friheten kan uppnås. Alternativet är anarki, inte frihet.

Den internationalism som präglar Socialdemokraterna tycks ha tagit över den politiska agendan, och det nationella har fått stå tillbaka. Sverige behöver en ny politisk allians som sätter det nationella i fokus.Sverige Först"


Politikfakta: 

4 kommentarer:

 1. !
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Tre vet jag hur, nedre höger finns ej någon förklaring på.
  s

  SvaraRadera
 3. Bra bild!
  Anna

  SvaraRadera