lördag 8 oktober 2016

"Krisen saknar motstycke, jag skäms." Peter Wennblad. Sanningssägare.


Peter Wennblad (M), ledamot i barn- och utbildningsnämnden, säger att man från politikens sida borde tagit tag i problemen med Högby skola för länge sedan, och att ansvaret ligger såväl på majoriteten som oppositionen.
– Jag skäms, och jag gör det av två skäl. Nummer ett är att det som nu händer speglar att det här varit en skola som missköts under många år. Vi såg en vändning i fjol tack vare extraordinära insatser, men problemen sitter så djupt eftersom vi inte gjort något tidigare.

– Nummer två är att vi inte hade koll på hur illa det var ställt förrän det var för sent. Vi hade varningssignaler men ansträngde oss inte tillräckligt för att få en klar bild över hur dåligt det var.


Enligt Peter Wennblad råder en ”förhärskande anti-pluggkultur” på skolan där lektioner ställs in på grund av brist på lärare. Han kallar situationen på skolan för en ”katastrof”.

Rosiha Sundh Lärarnas Riksförbund: - Det råder i princip anarki på skolan, och att flera lärare fått sin egendom förstörd av elever.
Barnen har blivit otrygga och börjat pröva gränser, och då blir det anarki. Det finns en liten klick elever som i stort sett tagit över.
Skolan har helt enkelt inte haft resurser för att ta hand om den nya situationen. Lärarna ska sköta integrationen samtidigt som de ska sköta undervisningen.
Skyldiga.hela gotland

4 kommentarer:

 1. På bilden syns två knallkorkar som är sååå lyckliga över Högsby skolans otrygga katastrof situation.
  Helt i deras tycke!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är detta vi sett dom senaste åren bara en början på folkförflyttningen. En lätt västanvind. Nu kommer snart klimatflyktingarna. Haiti är i stort sett utplånat av orkanen..

  SvaraRadera
 3. Såg en video med en predikant som sade att väst tömmer molnen på vatten för att andra länder ska lida av torka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar vem som kommer under 4 procent först.Fjunis leder just nu men när lövet öppnar mun så blir det snabbt dött lopp, hoppas jag

   Radera