onsdag 28 september 2016

Mordbrännare, gängskjutare, blåljusanfallare, mördare, gruppvåldtäktsmän, pedofiler, åldringsrånare, misshandlare, rattfyllon, vägpirater, barnarånare m.fl, ni har inget att frukta från svenskt rötsystem..

Såvida ni inte var väldigt arga. Det var i januari i år som det var snöbollskrig på skolgården i Staffanstorp och 16-åringen kastade ett par snöbollar på en annan kille.
Denne tog då ett grepp runt 16-åringens hals för att mula honom men 16-åringen blev arg och slog den andre som fick näsblod, blåmärke, svullnad, ömhet och smärta.I tingsrätten utreddes, med vittnens hjälp, huruvida 16-åringen handlat i nödvärn – vilket han själv menade – eller inte.


Avgörande för rätten (!) var om 16-åringen när han slog, befann sig i eller trodde han befann sig under angrepp. Men enligt vittnen (!) slogs åtminstone två slag sedan han kommit loss ”för att han var arg”.

Att slå för att man är arg (!) är inte ett agerande som kan frånta en från ansvar (!), menar tingsrätten (!) som beslöt att beslöt att döma 16-åringen för misshandel. Straffet blir ungdomstjänst i 30 timmar(!) och skadestånd på 5 600 (!) kronor.


2 kommentarer:

  1. Dialog med korv skall det vara.

    SvaraRadera
  2. Fläskkorv i så fall!
    Viktigt.

    SvaraRadera