söndag 24 januari 2016

I veckan träffade jag en god.

 

 

Hon hade varit på heldagsutbildning inom landstinget, om "migration och transkulturell utveckling", och var lyckligt övertygad om att Sverige har inga problem, landstinget har inga problem, "det vore rent av löjligt att stora fina landstinget skulle slås omkull av några flyktingar, vi är rika, stora och starka, och det går bra för Sverige, fast att några idioter skriker om systemkollaps, ha-ha".

 

Det värsta är inte att min gode vän tror blint på "utbildningen", de anställda  är utsatta för väl beprövad hjärntvätt. Det värsta är att landstinget får lov att föra hela sin personal bakom ljuset på detta vidriga sätt.

 

Idag läser jag Lars J Eriksson på skånskan, som med säker hand och befriande klara tankar beskriver Sveriges dystra verklighet och den faktiska systemkollapsen som landstinget påstår inte existerar:

 

- "I spåren på fjolårets stora invandringsströmmar – fler människor än det bor i Uppsala som omedelbart skall försörjas, ha boende, sjukvård, tandvård, skolgång, svenska för invandrare och senare komma in i arbetsmarknadspolitiska åtgärder – uppstod diskussionen om vi riskerar en systemkollaps.
   ___________________


Krisen i den offentliga sektorn har många dramatiska inslag.
Häromdagen kom en mycket kritisk rapport från statliga Skolinspektionen.
Lärarna är rädda, blir hotade, fysiskt angripna och är oroliga för att elever skall slå ihjäl varandra. Tillmälen som hora, fuck you, motherfucker, bitch etc tillhör förstås vardagen.

_____________________

Givetvis är det många av dessa elever som inte får tillräcklig kunskap och aldrig kommer att få ett fungerande vuxenliv med egen försörjning genom arbete.


Ett annat område där vi ser systemkollapsen växa är äldreomsorgen. Kommunerna har avvecklat en fjärdedel av platserna i äldreboenden. Effekten är att inte ens multisjuka ytterst gamla människor har någon självklar rätt till ett tryggt boende i livets sista skröpliga period.

_____________________

 

Så illa har det inte varit sedan vi överhuvudtaget fick en välfärdsstat.

 

Listan över systemkollapsen kan förstås göras mycket lång. Bostadsbristen, där vi har ett haveri som ingen politiker har en lösning på, eller det växande utanförskapet, den stora långtidsarbetslösheten, bristande underhåll av järnvägar, utslitna socialsekreterare som försöker fly från ett yrkesområde som fått övermäktiga uppgifter, en polis som i pinsamt låg utsträckning klarar av begångna brott. Ändå är det här bara början.

 

Förr brukade varje ny generation få det bättre än den föregående. Det kommer inte att kunna hända igen med den systemkollaps som stegvis blir allt djupare och där politiker börjat tala om att avveckla välfärdsstaten."

4 kommentarer:

 1. Talar alla nykomna så bra engelska?
  Bara okvädningsord på detta världsspråk?
  Då äro de ju ej obildbara!
  Jublom.

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Två kommentarer; Det kommer numera ett Uppsala om året. Och, flyktingarna bland migranterna har historiskt kunna räknas i enstaka procentenheter och sannolkt även nu.

  SvaraRadera
 3. Kommentar tre; inget av det berör landstinget.

  SvaraRadera
 4. Vi vill inte ha fler fientliga främlingar till vårt land. Det mer än räcker nu. Varför kommer muslimer till ett kristet land när dom avskyr kristna? Kristofobiska islamister, ska vi föda sådana personer?

  SvaraRadera