tisdag 29 december 2015

Sorgesång över ett land som smittades av reinfeldts sjukt störda självbild.Det är professor Stefan Hedlund, GP, som idag så fulländat strippar reinfeldt-erans grandiosa stormaktsparodi på alla dess rubbade vävnader.Stefan Hedlund har placerat Afrodites spegel mitt under nian på Löfvén. På samma sätt som den tragiske Narcissus, är Sverige på väg att dö av kärleken till sig själv. 

Ingen kommer undan, varsågoda och gå in på GP och läs denna krönika som äntligen är början på nåt nytt - nu har vi 2016. Den svenska storvulna snällheten och godheten är inget annat än självgod mallighet, jag borde ha sett det själv.

Stefan Hedlund: "Sveriges moraliska hybris har ett alltför högt pris".---

-"En starkt bidragande orsak till denna utveckling ligger i den djupt egocentriska svenska uppfattningen av det egna landet som en moralisk stormakt. Vi har med stor glädje uppträtt som världssamvete. Vi har gjort en moralisk dygd av att vi höll oss utanför Andra världskriget, vilket andra upplevde som ren feghet. Och vi har gjort oss dryga över att stå utanför militäralliansen Nato, samtidigt som vi kallt räknat med att andra trots detta skall komma till vår hjälp i händelse av krig. Några dagar av varm solglans

När flyktingkrisen blev akut var det naturligt för statsminister Stefan Löfven (S) att ställa sig vid Tysklands förbundskansler Angela Merkels sida och förklara att Sverige stod öppet för att ta emot alla dem som flyr för sina liv. Det gav några dagar av varm solglans, då svenska medier hyllade honom och den svenska regeringen för dess högre stående moral. Länder som Ungern, som försökte upprätthålla EU:s grundläggande regelverk, brännmärktes."

Exempel:

- "Shit, humaniststormakten Sverige har ju för ihelvete bara hybris grabbar"
- "Ja, jävlar. Skål, ett riktigt paradigmskifte"

8 kommentarer:

 1. Borderlinefeldt var och är en djupt obehaglig person. Hur kunde de låta honom hållas? Helt obegripligt. Människor med den sortens störning skall inte uppbära offentliga ämbeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittade på kunskapskanalen igår om Stalin, Amin och Kadaffi. Hur i he kan det bli dessa människor som leder andra. Tänkte på många många fler, och bl.a reinfeldt.

   Radera
 2. Håller med om beskrivelsen av Reinfeldt. Med tillägget att jag hoppas det skall uppstå någon form av riksrätt, där ett stort antal personer skall få stå till svars för vad man gjort vårt land. Vänder mig dock mot meningen "hur kunde DE låta honom hållas" ? Bör väl egentligen skrivas "hur kunde VI låta honom hållas". Har ringt journalister och politiker, försökt övertyga vänner och bekanta, kontaktat bibliotek som vägrat ta hem "Världsmästarna" osv, osv. Har, liksom Carina-Fina, mött tråkigheter av olika grad. Låt oss alla hjälpas åt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. DE. Skrivet som en tydlig markering mot dom som har tagit sig rätten att förtrycka åsiktsmotståndare. Gärna riksrätt, men befarar att i vårt land är det närmre till inbördeskrig och terror.

   Radera
  2. Dessutom är det så att vi inte kommer åt politikerklassen.

   Partierna behöver i princip inga medlemmar nuförtiden när de försörjs av oss skattebetalare med statsbidrag. Många medlemmar blir mer av en störning än en tillgång, det räcker ju så bra med endast det fåtal medlemmar som befintlig partiledning vill lyfta fram.

   Endast beslutande folkomröstningar (vilket politikerklassen aldrig kommer att tillåta) eller våld kan ändra systemet.

   Radera
  3. ....alltså är det DE.

   Som oåtkomligt rör sig i ett parallellt universum och råder över oss.

   Radera
 3. DE är det rätta ordet i sammanhanget.
  VI som använder ordet VI har inte samma makt som DE!

  SvaraRadera
 4. Allt fler inflytelserika personer vågar göra sin röst hörd i ett land där man kan få gå ifrån hus och hem med fel åsikt.
  Kan det vara SD`s modiga ställningstagande som påverkar?
  Fortfarande jagas SD´s politiker med blåslampa av PK maffian.
  Senaste väljarundersökningen var positiv.

  SvaraRadera