måndag 9 november 2015

Rasister under täckmantel har stulit minnet av Kristallnatten och förintar på nytt judarna.

I dag hålls manifestationer "till minne av Kristallnatten", men organisationen ersätter ordet synagoga med "tempel" och judar bjuds inte in.

De skriver istället "Under det gångna året har moskén i Uppsala attackerats, någon har öppnat eld mot romer på öppen gata och över hela landet så har läger och flyktingförläggningar attackerats och bränts ner med en skrämmande regelbundenhet. Mer än någonsin så behöver vi alla minnas vad som kan hända om vi inte skyddar våra redan utsatta minoriteter." 

Att pogromen riktade sig mot judar lägger de s.k antirasisterna till först efter kritik. 

Föreställ er en manifestation till minne av folkmordet på armenier 1915, dit inga armenier bjuds in "för att armenierna skulle kunna uppleva stämningen som otrygg". 

Inte? 

Fundera gärna lite på varför. Och på vad somliga antirasister gör, när de försöker retuschera bort judarna ur Förintelsen. Och varför expressen är så extremt milda i sin kritik mot "antirasisterna".


Wikipedia "Kristallnatten: Den 9 november 1938 släpptes perversionens krafter lösa. Över hundra judar dödades under natten som gick, tusentals misshandlades och omkring 340 000 sattes i koncentrationsläger, 7 500 affärer plundrades och förstördes, ca 500 synagogor brändes ner, judisk egendom för mer än 100 miljarder mark förstördes. Dessutom dömdes den tyska judenheten att betala en miljard mark i skadestånd till staten!Kristallnattens skoningslösa terror talade sitt tydliga språk:Nazityskland hade inte längre plats för judar."

3 kommentarer:

  1. Egentligen fanns från min sida ingen anledning,att slå ner på de siffror som angives ovan,om historien varit sanningsenlig.Nu vet jag inte hellre varifrån dessa stammar,eftersom de knappast har med sanningen om vad som skedde,under de 3-4 dagar som denna "Kristallnatt" pågick.Otaliga judiska butiker utsattes för samma sak,som våra skolor,bilar och andra objekt nu utsättes för dagligen.
    Vad gäller större deporteringar,och "dödande av judar" inleddes detta först 1942.. Antalet synagogor som brändes ner,varier mellan 40-70 i historiskt vederlagda rapporter.Denna vansinniga förstörelse drabbade framför allt de större städerna.Här kan jag också inflika,att största skadan led tyska försäkringsbolag.För detta fick Hermann Göring som ansvarig för polisväsendet,stor kritik och utskällning från Führern själv.
    Därför råder jag er alla,att taga dessa "historiska" informationer från Wikipeda för allt annat än fakta.

    SvaraRadera
  2. Detta skrev jag på Petterssons blogg den 8/11 2012 angående den arabiska kristallnatten som det sällan nämns något om.
    Ted Ekeroth har också skrivit om det.

    Finns en arabisk motsvarighet till kristallnatten ”Farhud”
    Postat av Ted Ekeroth
    Torbjörn Karfunkel skrev häromdagen om arabernas motsvarighet till Kristallnatten i SvD. Att islam länge gått i täten vad gäller anti-judisk propaganda och antisemitiskt våld är ingen hemlighet men ändock relativt okänt i Väst. Dessvärre har det inte blivit speciellt mycket bättre på senare dagar heller…
    I dag är det 70 år sedan Farhud inleddes, den två dagar långa pogrom som kostade minst 145 judar livet i Bagdad. Händelsen markerade samtidigt början till slutet för mer än 2 500 år av judiskt liv i Irak.
    Mitt under brinnande världskrig skedde en massaker som hamnat i historisk skymundan. Det exakta händelseförloppet och antalet dödade är inte klarlagt, eftersom massakern ägde rum i det brittiskkontrollerade Irak. Varken irakiska eller brittiska makthavare hade intresse av att utreda händelserna – irakierna för att de var genuint ointresserade, och britterna för att de hade ett världskrig att utkämpa, och inte ville reta upp araberna för några judars skull.
    […]
    Dagarna innan hade ungfascisterna i al-Futuwa märkt ut judars hem med röda handavtryck. På affärer ägda av muslimer hade ordet muslim målats, så att de skulle undgå plundring, och antisemitiska budskap hade klottrats på väggar och spridits i arabiska radiosändningar. Framför allt föregicks den första attacken samma dag av uppvigling i al-Gaylani-moskén, en av Bagdads största och äldsta moskéer, i närheten av den första attacken. Därefter spred sig våldet fort. Hur många som mördades vet ingen. Siffrorna varierar mellan 145 och 600. En överlevande som lyckades gömma sig berättar om gravida kvinnor som våldtogs för att sedan sprättas upp, och om hur irakiska soldater tog småbarn från deras föräldrar och slet armarna av småflickor för att stjäla deras armband. Sjukhus vägrade ge sårade judar vård, och judiska sköterskor har vittnat om att sårade judar medvetet förgiftades på order av dekanus för den medicinska fakulteten. Våldet pågick från söndag förmiddag till måndag kväll, då britterna införde utegångsförbud. Minst 586 judiska affärer plundrades och 99 hem brändes ner. Den sanna siffran ligger antagligen mycket högre.
    Svd Svd DN DN
    PS
    Är prenumerant på NE,sökte där efter info om ”Farhud” men fann inget alls,helt tomt.
    Skickar mejl till dem och påtalar det.Efter några dagar får jag svar att nej det finns inget om det ämnet men vi har för avsikt att lägga ut information om saken.
    Luktar censur lång väg tycker jag,
    DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant, tack! Men dessvärre inte oväntat.

      Radera