fredag 24 september 2010
Sveriges nya "moderna" syn på demokrati.
Försvarets anställda har ställts inför ultimatum.Tacka ja till de nya kraven om utlandstjänstgöring - annars hotar uppsägning.
Vad hände med samtal, friska lösningar, flexibilitet, nytänk och att alla problem går att lösa? Nä, nä, dunk i huvudet och iskalla ultimatum.
Sverige har blivit kallt, väldigt kallt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Härligt..åk och tjänstgör i USA:s imperialistkrig eller säg upp dig.
SvaraRaderaDet är i högsta grad rimligt krav från FM. Emellertid ganska säkert på att tillvägagångsätet inte är enligt MBL. Den rätta tågordningen vora att säga upp det gamla anställningsavtalet och enställa de som vill efter ett nytt, då efter lönediskussion. Hur har facket kunnat acceptera detta?.Borde kanske uppmanat medlemmarna att inte svara!
SvaraRaderaSkulle vilja se detta på tex SIDA, PEAB, Ericcson med flera som har verksamhet i utlandet. " Skriv på det nya anställningsavtalet som ger oss obegränsad rätt att skicka folk i utlandet, ni får inte reda på hur ofta detta kan ske, hur lång tid det gäller eller vilken ersättning ni får." "Dessutom gäller avtalet ALLA, sekreterare, städerskor mm"
SvaraRaderaMen det visar vilken bra arbetsgivare försvaret är...... //Rune
Varför är det inte obligatorium att skicka ut räddningstjänspersonal till katastrofområden eller sjukvårdspersonal till biståndsområden. Sudan kunde ju vara lämpligt.
SvaraRaderaSom anställd inom FM är jag tudelad avseende obligatoriet. Dels så är det en av FMs uppgifter att genomföra det som statsmakterna ger oss order om. Om man inte tycker att det är i enlighet med sina egna värderingar så skulle man sagt upp sig för mer än 10 år sen. Å andra sidan så verkar HKV ha hafsat fram detta utan att kunna svara den enskilda på frågan" whats in it for me". När jag åkte iväg på BA01 så vägrade många att skriva på sina missionskontrakt p g a att det var osäkert hur försäkringar och liknande såg ut. Se till att den enskilda har det tryggat på hemmaplan, och strunta i Jantelagen. Vill man skicka iväg personal till krigshärdar så måste det få kosta.
SvaraRaderaRoligt att mitt inlägg väckte debatt. Beslut som träs äver huvudet på medarbetarna brukar inte bli långlivade.
SvaraRaderaDet är visserligen en helt annan dimension än ovanstående, och jag inser min begränsade kunskap om försvarsmakten.
SvaraRaderaMen en av mina tidigare arbetsgivare hade ungefär samma inställning till de anställda. När tjänster dragits in, när organisationen har gjorts om och enskilda har blivit övertaliga, har de fått hålla god min med den oftast skruttiga ersättningsanställningen som erbjudits. "Du vill inte arbeta med det här? Sorry, du får välja mellan det och att säga upp dig. Och säger du upp dig 'frivilligt', utgår ingen extra löneersättning."
Kanske försvarsmakten har tagit efter många andra arbetsgivare?
Sorgligt nog.
SvaraRadera