tisdag 2 februari 2021

S och MP hälsar och tackar Putin och Lukasjenko.

Varför betalar vi svenskar elskatt?

Klimatbalans:

-"Igårnatt blev troligen en historisk natt. Jag tror nämligen inte att det har hänt tidigare att samtliga länder i nordiska elområdet har importerat ström samtidigt. Det här var alltså mitt i natten och inte under en så kallad höglasttimme. Det var visserligen kallt men det blåste också en del. Som tur var så stod Tyskland, Belarus och Ryssland redo med sina kol- och gaskraftverk för att hålla samhället i drift.

Vi har under en ganska lång tid sett en stegvis nedmontering av samhället. Förändringarna har varit smygande och knappt märkbara men de senaste åren har det blivit alltmer tydligt att vi halkat efter rejält. Att vi gått från att vara världsledande inom elförsörjning, både inom säker elförsörjning och inom ren, miljövänlig el, till att vara ett land som är direkt beroende av att andra länder stöttar oss med kolkraft. 

Nu kan man se svart på vitt att vi inte bara försämrat våra egna förutsättningar utan också satt våra nordiska grannar i en situation där vi inte längre kan hjälpa dem med en bra elexport. Istället är det Ryssland och Belarus som vi och våra grannländer måste lita på när det kommer till stabilitet i elnätet.

Varför betalar vi energiskatt på elen? Går de pengarna till nedmontering och försämring? Hur kan det komma sig att det är Putin och Lukasjenko som vi måste lita på när kylan kryper in över landet?"

3 kommentarer:

  1. Elbolagen oavsett landsgränser tjänar mer när när priset stiger. Den som förlorar mest är vi elkonsumenter i El-områden E3 % E4 i Sverige på grund av energiskatterna och därmed den stigande momsen. Magdalena skrattar hö-hö-hö när de tomma lådorna fylls på.

    SvaraRadera
  2. Allt detta är en del i en större plan för Sverige. I Venezuela står de socialistiska ledarna och tittar på en karta över Sverige och säger: Välkommen i gänget!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast sverige saknar oljetillgångar...

      JJ

      Radera