måndag 7 december 2020

Regeringens militanta grepp om skolan och högskolorna är grunden till fördumningen och samhällsförfallet



Idag läste jag i GP om det jag sedan länge redan förstått men inte insett vidden av. Men två starka och orädda professorer vid Lunds Universitet, Mats Alvesson och Erik J Olsson, levererar skrämmande fakta om DDR-iseringen av Sverige. 

Regeringen och deras köpta medier vill åt våra barns och våra hjärnor.

-"Politisk korrekthet viktigare än kvalitetskrav på universiteten
Universiteten ska fungera som självständiga institutioner som ska stå för oberoende forskning och utbildning på vetenskaplig grund.
Som det ser ut i dag agerar universitetens ledningar dock allt oftare under påverkan av trender i samhällsdebatten och anpassar utbildningen efter det som anses vara rätt åsikt i enlighet med maktens önskemål, snarare än att skapa en verksamhet av hög kvalitet.

1. Olämpliga rekryteringar och befordringar.

2. Könskvotering.

3. Otillbörlig påverkan.

4. Kränkthetskultur.

5. Låga krav på studerande."
John Gray: Denna jämförelse är ingen överdrift, vi lever inte längre i ett fritt samhälle.



Bästa kommentaren:-

-"Bakom det hela ser man inflytandet av en vänster, som är helt inriktad på att programmera människor att tänka som vänstern vill. I det sammanhanget är kunskap inte välkommet, bara de rätta åsikterna. Till sin hjälp har man halvbildade vänsterinriktade journalister, politiker och åsiktsproducerade tjänstemän."

3 kommentarer:

  1. Stellan Arvidsson, en socialdemokrat, samtida med Tage Erlander. Stellan S är chefsideologen bakom enhetsskolans införande. Han blev hedersdoktor i ett östtyskt universitet 1967. Han så till att många lärare i Sverige var med på konferenser i DDR. Och fick sen använda dom kunskaperna i den svenska skolan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1967! Och svenska socialdemokrater har inte märkt någonting.

      Radera
  2. Den svenska utvecklingen följer ett recept! Orwells "1984"!

    SvaraRadera