tisdag 24 november 2020

Låt Christian Sonesson ta över Sverige, och rädda landet!

Extra utbetalning till medarbetare i Staffanstorps kommun med anledning av pandemin.

Christian Sonesson, M, Staffanstorp:

- Året börjar nu gå mot sitt slut och det visade sig bli ett exceptionellt år som ingen hade kunnat räkna med. Året har helt präglats av arbetet med pandemin och att försöka begränsa smittspridningen. Staffanstorps kommun har fattat många proaktiva beslut och varit snabbfotad i sitt arbete. Medarbetare har prövats genom att nya arbetssätt och nya arbetsuppgifter hastigt har varit nödvändiga att implementera ibland pga lagstiftning och rekommendationer och ibland pga lokala beslut. 

Det har också varit påfrestande för många som under stora delar tvingats att arbeta hemifrån och fortfarande gör så, andra medarbetare har dragit tunga lass i verksamheter där det ej gått att arbeta hemifrån.

Tillsammans med kommuninvånarna bygger vi vår kommun och vi kan alla känna en stolthet inför det arbete som gjorts under det snart gångna året, ett år vi helst skulle ha velat att det såg annorlunda ut. Staffanstorps kommun har än så länge klarat sig förhållandevis väl under pandemin och insatserna från såväl kommunanställda som från civilsamhället är berömvärda och förtjänar att uppmärksammas. Vi applåderar dessa insatser men applåder är inte allt. Därför föreslås en extra utbetalning innan jul till kommunens medarbetare.

Samtliga ekonomiska uppföljningar pekar på att Staffanstorps kommun även i år väntas göra ett synnerligen starkt resultat för året. En del av överskottet härrör från statsbidrag med anledning av pandemin. Det är därför rimligt och rätt att medarbetare under ett extraordinärt år får del av resultatet. Den extra utbetalningen kommer att vara 5 000 kr per anställd. Pengarna är inte förbehållna i form av presentkort utan betalas ut som lön.

Som arbetsgivare strävar Staffanstorps kommun om att vara en attraktiv arbetsgivare och måna om medarbetarna, därför är inkludering viktigt. Utbetalningen ska ses som ett extra tack för de insatser som gjorts under året, insatser som troligen räddat liv och som mildrat effekterna av pandemin i vår kommun.

Var och en avgör själv vad den vill använda sina pengar till, men man får gärna skänka en tanke till våra lokala företagare. Pengarna ska betalas ut innan jul, kanske kan de sätta extra guldkant vid julhelgerna och det är även långt till januarilönen.
Kommunstyrelsens ordförande föreslår Kommunstyrelsen besluta.

Att rikta ett stort tack för insatser under år 2020 till såväl medarbetare som till civilsamhället, samt att besluta om en extra utbetalning i form av lön till medarbetare i enlighet med bilaga 1 och ska finansieras genom ianspråktagande av 2020 års resultat.
Christian Sonesson
Kommunstyrelsens ordförande (M)

2 kommentarer:

  1. Vore jag Moderaterna skulle jag snarast kalla till extra stämma för utbyte av Partiledare Med Sonesson som partiledare skulle nog M öka ordentligt verkar vara en hadnslingskraftig man och med vettiga beslut

    SvaraRadera
  2. Vore jag Moderaterna skulle jag snarast kalla till extra stämma för utbyte av Partiledare Med Sonesson som partiledare skulle nog M öka ordentligt verkar vara en hadnslingskraftig man och med vettiga beslut

    SvaraRadera