lördag 31 oktober 2020

Johan Hakelius talar till döva öron och jordens fegaste folk.Utdrag ur Johan Hakelius text i expressen:

-Dagens Nyheter har i sex-sju år, i stort sett varje dag, publicerat Martin Kellermans lilla teckning på en pompös fågel som kräver att Eritreas regering friger Dawit Isaak. Behjärtansvärt, förstås. Också totalt ofarligt, i alla avseenden. 

Tänk om tidningen varje dag istället skulle ha kört en bild av Muhammed. Ingen stor sak, utan en massa åthävor och underarmslånga principresonemang från chefredaktören. Bara en teckning.

Om och om igen. Nöta, nöta, nöta.

Och varför bara låta Dagens Nyheter axla ansvaret? Det är visserligen tidningen för de finaste människorna bland oss svenskar, men ibland kan även samhällets moraliska praktexemplar behöva lite hjälp. 

Varför inte göra samma sak i varenda svensk tidning?
En liten teckning. Varje dag. Gång, på gång, på gång, på gång. Inte göra så stor sak av det, för det är nämligen inte en stor sak. Det är just där extremisterna har fel.3 kommentarer:

 1. Dawit Isaak. I sak tragiskt. Eftersom det finns ett stort antal eritreaner i Sverige låt dom befria honom. Det kan ske genom att de inte får skicka *hem pengar, inte åka hem. Bryter de mot bestämmelsen "obelönas de med indragna bidrag eftersom deras välfärd är för här hemma.
  Sedan famlar jag i sak eftersom jag är inte säker på att du Carina börjar med: "Tänk om tidningen varje dag istället skulle ha kört en bild av Muhammed"
  - Så måste det vara och den bilden kommer kanske från Charle Hedbo.
  Här kommer fler till DN och alla andra tidningar. Det är bara att välja och publicera. Ni står upp för yttandefriheten - eller hur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För de vill fördjupa sina kunskaper om DN

   http://proletaren.se/kultur/bonnierimperiet-och-makten-over-tanken

   Radera
  2. Här är länken till DN och andra tidningar. Internet glömmer inte.

   Radera