onsdag 21 oktober 2020

Ingen politiker i Sverige skulle våga säga det som Inger Støjberg säger rakt ut.

 


Inger Støjberg

- Låt mig vara helt tydlig: Det är INTE förhandlingsbart om du som muslim i Danmark eller Europa kommer acceptera yttrandefrihet och rätten att teckna eller visa f. ex, Muhammed teckningar. Du måste!

Vi ska inte buga mot varandra, ge lite ansträngning och hitta en kompromiss för muslimerna som inte kommer att anpassa sig till vårt fria samhälle.

Det barbariska dödandet av skolläraren Samuel Paty i Frankrike förra veckan var en fruktansvärd påminnelse om de utmaningar vi står inför i Danmark och Europa. Samuel Paty visade en Muhammed teckning i samband med undervisning om yttrandefrihet.

En dansk gymnasielärare delade ett Facebook-inlägg i lördags i solidaritet med den dödade, där hon skrev att hon skulle använda Muhammed teckningar i sin undervisning om yttrandefrihet.
Sedan dess hotades hon med ord som: ′′ Du är en avskyvärd hund, jag hoppas få höra dåliga nyheter om dig också ′′ och ′′ Ta bort dessa bilder nu. Jag säger det för din egen skull ".

Yttrandefrihet och religiös kritik är under press. I Danmark tror 76 % på. av invandrare och ättlingar till invandrare från Turkiet, Libanon, Pakistan och Somalia att det ska vara olagligt att kritisera islam.

Problemen är tydliga och vi har en plikt att stå fast vid det fria samhälle som skapats av generationer framför oss.

1 kommentar:

  1. Inger vet, kan och vågar säga det ingen pk vågar skriva eller säga i Sverige

    SvaraRadera