söndag 18 oktober 2020

I sossarnas och FHMs bästa av världar.

Minns ni fältsjukhuset som militären byggde upp i Älvsjö på två veckor, och som i början av april stod redo att ta emot en ström av covidsjuka patienter. Upp till 600 vårdplatser rymsdesi sjukhuset vid Älvsjö-mässan, och alla platser var utrustade med syrgas.

I slutet av maj sade Björn Eriksson att det inte fanns något beslut om att riva fältsjukhuset. Men i juni meddelade han att sjukhuset avvecklas – utan att någonsin tagits i bruk. 

?????????????????? 

Vad tyst det blev.


Tove Lifvendahl, utdrag ur ledare SvD:

- I det konstiga landet där många av de äldre dog. 

Det är varje persons plikt att följa myndigheternas råd, sade statsministern. Men vad gör 
man om det pågår en pandemi och myndigheterna inte är att lita på?

Sverige är ett konstigt land, sade Mauricio Rojas i podden förra veckan, apropå att vi reagerar så lite, även ställda inför stora, eskalerande problem. 

Och synen på svenskarna som ett eljest folk möts man av rätt ofta, så snart man kommer utanför landets gränser eller samtalar med dem som har andra referensramar. ---
”Ingen verkar bli upprörd i Sverige. Det verkar som om ni tycker att det är godtagbart att era äldre dör på det här sättet.

 ----

”De som bor på landets äldreboenden är de som i allra högst utsträckning behöver skyddas från viruset. Därför måste vi säkerställa att vi inte får smittspridning där”, sade socialminister Lena Hallengren då. 

Var hon ärlig? Trodde hon att det skulle gå att säkerställa att smittan inte skulle ta sig in? Var det därför beredskapen att hantera en sådan situation var så bristfällig?

Nu säger Lena Hallengren: ”Det är också många som blir väldigt gamla i Sverige. Ungefär hälften av dem som flyttar in på särskilt boende avlider inom ett halvår, och där fanns många gamla och sköra som behövde skyddas mot smittan. När vi fick en spridning i samhället fick vi också in smittan på äldreboendena.” (SvD 11/10)



”De skulle nog ha dött ändå, om inte nu så kanske om något halvår”, hörs Pangloss godmodigt instämma i bakgrunden.

3 kommentarer:

  1. Kan inte lena H bli gammal nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snart. Vänta bara, snart är hon f.d.

      Radera
  2. Anlitar man personal som varken har utbildning eller kan svenska och inta kan stava till Covid-19 samt har arbetsgivare som inte ger de skyddsanordningar för att spara pengar så ser vi resultatet.

    SvaraRadera