tisdag 22 september 2020

När får vi höra politikerna säga: -"Vi vill, och ska se till, att dina barn ska skyddas av svensk lag."

Paulina Neuding, GP(utdrag):

En man i skyddsväst har hittats död, skjuten i huvudet. Och nu måste Karin berätta för sin pojke att någon har mördats på hans skolgård.
”Det var inte multna löv eller så mamma, det såg typ rött ut,” säger Karins son. Han har hört någon säga att det är en seriemördare som är lös.
Vad svarar man som förälder?

Pojken är tio år gammal. Hur går man vidare när det som ska vara den trygga hamnen utanför hemmet har blivit en mordplats?

Det pratas mycket om att ”möta hatet med kärlek”, eller möta ”våldet med kärlek”, eller möta terror med pappershjärtan. Det upprepas regelbundet av politiker efter spektakulära våldsdåd. Jag såg det senast efter mordet på en tolvårig flicka i Botkyrka.
Det är inte bara en plattityd, det är att göra kärlek till något slags abstraktion. I själva verket är det ju våldet som äter sig in i det som människor älskar. Varje gång det skjuts på en skolgård, och varje gång föräldrar tvingas prata med barnen om bomber.

Den här kommentaren är så bra, för att den visar exakt vilka som bär skulden till detn långa upptrappningen och krigstillståndet i landet: 

-"I en vänsterledare hade Karins pojkes motiv ifrågasatts, mordet relativiserats till ren otur och gärningsmannen beskrivits som ett offer för toxisk maskulinitet och patriarkala maktstrukturer. Tack gode gud för GP."

2 kommentarer:

  1. I min värld är det tur att inte inneha ett vapen (lagligt) och tur att inte träffa någon som innehar ett vapen (olagligt) eftersom det bara är otur om någon blir träffad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår värld skilje sig numera väsentligt från den befintliga världen. Det skaver.

      Radera