tisdag 29 september 2020

Det är ju inte så att utskottet får ministrar att kissa på sig av rädsla.

”Klimatminister Isabella Lövin (MP) och hennes statssekreterare Eva Svedling kalls till utskottet av Moderaterna.

Bakgrunden är en mejlväxling mellan Svedling och Preem från tidigare i september, där statssekreteraren informerade Preem om en budgetsatsning på gröna krediter som då ännu inte hade tillkännagivits.

I går, två veckor efter mejlen, meddelade Preem att man inte går vidare med utbyggnaden i Lysekil. 

Enligt Jessica Rosencrantz, miljö- och klimatpolitisk talesperson för M, vill man ha svar på huruvida regeringen utformade förslaget ”i utbyte mot att döda en för regeringen känslig fråga ”

Samtidigt i DN:
Preems ordförande fick 116 miljoner till brevlådebolag i skatteparadis.

----


Bäst kommentar idag, FB: 

"-Helt uppenbart en kohandel med Preem. Preem viker sig, får en bunt skattepengar till grön satsning och en tumme med regeringen och Löfven slipper en regeringskris. I sanning en snillrik rockad som skulle göra en Machiavelli grön av avund."

1 kommentar:

  1. Läser man på Preems hemsida så tror man att dom jobbar med grönsakshandel. Allt är grönt, gör verkligen reklam för dom gröna. MP är besatta av att jaga koldioxiden (Isabellas man undantagen). Elsa Widdings bok Klimatkarusellen visar på att det inte är nån klimatkris. Hon avslöjade nuonaffären, och hon avslöjade Vattenfalls kolaffärer. Miljard förluster i båda affärerna. Hon förlorade jobbet, men fortsätter att sprida kunskap om klimatbedrägeriet. Hon är en riktig expert.

    SvaraRadera