lördag 1 augusti 2020

2004 spelades en låt som jag fick eksem i öronen av,

refrängen löd: "Ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör, Ingen vill veta var du köpt din tröja...." 

Jag tolkar det som att det var den tidens blaserade uppfattning om de bortklemade cry-babies och överspända posörer, som ständigt försökte ta över samhälls-scenen och få allt ljus på sig. De som nu lyckats, den som ylar mest hörs mest i svensk media. 

Och jag längtar så tillbaka till då, när alla var lika intressanta och värdefulla, när man kunde avfärda effektsökarna med ett nonchigt: - Vem bryr sig. 

Sen kom jag också att tänka på Benny Andersson, som skänkte lite brödsmulor till Fi, då för länge sen. Och att Björn och Benny ska tacka musiken för att de båda inte ligger på varsin parkbänk i dessa dagar. Ty allt utom musiken, måste vara komplett vajsing.


Feministiskt initiativ Stockholm ·


-"UNGA HBTQ-PERSONERS HÄLSA MÅSTE PRIORITERASCoronapandemin har påverkat alla, men det har blivit smärtsamt tydligt att den inte slår jämlikt. För många unga hbtq-personer som redan lever i isolering och tvingas dölja sin sexualitet och identitet blir läget än mer alarmerande under pandemin.

....

! Stockholm har Feministiskt initiativ Stockholm gång på gång kritiserat den grönblå majoriteten för att inte ta frågan om hbtq-personers liv och hälsa på allvar. Till skillnad från när Fi var med och styrde har nu satsningar minskat kraftigt eller helt dragits in. Läget är allvarligt."

 Undrar om Fi har skänkt en tanke till de äldre som masskvävts av coronan?

3 kommentarer:

 1. Hur många dumskallar finns det.

  SvaraRadera
 2. Refräng:
  Jag saknar inte vad ni gör,
  inte sörjer någon vad ni gör,
  ingen vill veta av er sörja
  ...."

  I det identitetspolitiska landet kan alla nynna med bortsett från de som missunnar någon för något.

  SvaraRadera
 3. 2004?
  1952 var det ju.
  Snoddas med flottarkärlek .Med flickor som tenaxvax och allt...

  JJ

  SvaraRadera