fredag 10 juli 2020

sydsvenskans rubriksättare har svettats och ängsligt tippetåat på äggskal.

sydsvenskans rubrik: "Svag svenska kan ha påverkat covidvård."  

(= "Eftersom vi bara anställt gratispersonal som staten betalar för, och nobbat alla duktiga yrkesproffs, så har vi med öppna ögon skitit i att personalen varken kan språket eller jobbet, och därför har våra gamla måst dö.")

Dumspråket för känsliga svenskar fortsätter i dumhetsbladet sydsvenskan:

– "Det fanns särskilda utmaningar med att få ut information till medarbetare eftersom det var svårt att förstå på grund av språkförbistringar", säger Anna Karin Nyqvist, enhetschef på Ivo. 

I flera år har myndigheten pekat på problem med att personal inom äldreomsorgen inte kan tillräckligt bra svenska. I en rapport från 2018 lyfts det också fram som en av myndighetens viktigaste iakttagelser under tillsynen av äldreomsorgen.Trots det har Ivo inte undersökt i vilken utsträckning brist på svenskkunskaper har inneburit konsekvenser under coronapandemin.


– "Vi har, i det här läget, inte ställt specifika frågor om detta", säger Anna Karin Nyqvist.

OCH VARFÖR INTE, ANNA KARIN NYQVIST??

 "Utmaningar" - svensk politiks, dödens och ansvarslöshets livboj för ynkliga kräk.

 Utmaningar som dessutom ingen brytt sig om i decennier. För det är ju så det är med intet förpliktigande utmaningar - de är så behagligt enkla att bara skjuta framför sig. 

Och ingen har ju gjort något fel.......


2 kommentarer:

  1. En gigantisk skandal. Dom ansvariga måste avskedas, utan fallskärmar.

    SvaraRadera
  2. Undrar hur de som blivit "vårdade" av dessa gjort sig förstådda? Personal med så dåliga kunskaper i svenska, att de inte kan förstå hygienrutinerna, kan ju inte ha förstått de äldres önskemål eller frågor.
    Maggan

    SvaraRadera