torsdag 2 juli 2020

När får Sverige sin Free Speech Union? Hög tid!


Toby Young, The Spectator, om överförmyndarfloden som dränker mänskligheten.



-I februari startade jag upp the Free Speech Union för att skydda alla som anklagas för "hate speech" på det här lättvindiga sättet. Och under den senaste månaden har vi kontaktats av människor i alla möjliga positioner i arbetslivet, som antingen redan sparkats, friställts eller är "under utredning", för att ha sagt eller gjort något "kontroversiellt", vanligen på Facebook eller Twitter.

Vem är skyldig till hate speech.En person var Mike McCulloch, en matematiklärare vid Plymouth University, som utreddes av sin arbetsgivare för att han hade lajkat en tweet med texten ‘All Lives Matter’.Som sagt, definitionen av ‘hate speech’ är så dunkel och så vid, att det blir svårare och svårare att hitta skogen för bara träd.Ett annat exempel som nämns är en person som googlat the Oxford English Dictionary efter ordet "kvinna" som "vuxen feminin människa" och moderatorn plockade bort sökningen eftersom den ansågs vara ‘hate speech’.

Här kommer en lista på de multimäktiga storföretag som vill tysta vanliga människor på FB, och som har gjort sig till de enda ägarna av tolkningen av "hate speech".

Jag uppmanar alla att bojkotta dem för alltid.


Ben & Jerry's

Birchbox

Coca-Cola

Denny's

Dockers

Eddie Bauer

The Hershey Company

Honda

JanSport

Levi's

lululemon

Magnolia Pictures

Mozilla

The North Face

Patagonia

Patreon

REI

Starbucks (The Seattle-based coffee giant is pausing all social media advertising and not technically part of the boycott.)

Unilever

Verizon


1 kommentar:

  1. Stasi chefen Erich Mielke myntade ett nytt begrepp för att kriminalisera oliktänkande "ideologisk diversion". Genom positivt och negativt laddade nyckelord förmedlades de värderingar som byggde upp en dualistisk världsbild med de förenklade perspektiven antingen-eller. Polariserande ställs de egna positiva adjektiven mot negativt laddade karakteriseringar av den kapitalistiska imperialistiska världen. Tex antifascistisk-fascistisk, demokratisk-reaktionär, fredsälskande-aggressiv, humanistisk-antihumanistisk. Inget nytt under solen, bara några nya ord idag, tex rasistisk-antirasistisk, främlingsfientlig-allas lika värde. Stasi har många efterföljare idag.

    SvaraRadera