torsdag 9 juli 2020

Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig överlägsen och vit. Tanken existerar inte.

De som tar makten i Kalifornien nu trampar på USAs flagga, och eldar sen upp den.
SVD.SE
Rasismen legaliseras nu i Kalifornien | SvD
Utdrag ur Ivar Arpis text:

- Alla ska inte vara lika inför lagen. Alla människor har olika värde. Ska behandlas olika. Den amerikanska kulturrevolutionens doktrin sprider sig.

.........

I Seattle tvingades vita kommunanställda – bara vita – gå en kurs som gick ut på att “Motarbeta internaliserad rasöverlägsenhet och vithet”. Där presenterades bland annat företeelser som är uttryck för rasförtryck, varav ”objektivitet”, ”individualism”, ”intellektualisering” och ”trygghet”. Vita uppmanades erkänna att de är rasister, för att sedan ägna sig åt att avsäga sig och bryta ned sin egen vithet. Bara genom att erkänna att man är ”fel” kan man påbörja processen att någon gång (kanske) bli ”rätt”, som Knutbysekten uttryckte saken för sina medlemmar.

.................

Precis som under den maoistiska kulturrevolutionen i Kina behövs det inte mycket för att mobben ska vända sig mot dig.
Inte bara i samhället utan även i vetenskapens kärna har identitetspolitiken börjat ta över. Det är inte vad man säger, utan vem som säger det. .

.............

Här i Sverige finns samma rörelser, samma tendenser. Listiga organisationer och myndigheter hittar i dag sätt runt förbudet mot kvotering för att “förbättra” mångfalden och könsfördelningen. Så länge rätt grupper diskrimineras är det ingen fara. Just det som man inte kan påverka själv – hudfärg, kön, ålder, sexuell läggning, med mera – som man enligt likhetsprincipen inte ska väga in, blir den avgörande faktorn när vi slutat tro på meritokrati. Kanske vore det ärligare att göra som i Kalifornien. Om vi ändå inte längre tror på likabehandling, borde vi inte låtsas som det heller.

................

Det är det de mest könsfixerade och polariserande som säger sig kämpa hårdast för att utradera eventuella skillnader. Och det här kommer inte att bli vackert.

5 kommentarer:

  1. Imorse hade text-tv Som vanligt Trumpkritik. Även ikväll handlar det om Trump. Nu har HD bestämt att åklagaren kan begära att Trumps deklaration lämnas ut. Vilken makt domstolarna har, både i USA och i Sverige. Fy fan för jurister och mediafolk och politiker. Är det inte lika bra att dom skjuter Trump.

    SvaraRadera
  2. Gud vad jag är trött på att höra om Trump var eviga dag på SVT. Vi har så mycket skit i Sverige som borde diskuteras istället. Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här globala brutala mobbingen mot en och samma man, vad har hänt med mänskligheten? Vad hände med en mot en, och fina tankar om att inte ALLA i HELA VÄRLDEN ska hata ihjäl en och samma person av maktskäl, oavsett vad de själva egentligen tycker innerst inne.Hur förtjusta alla politiker, journalister och vanliga hatare ser ut när de sticker kniven i honom för fenhundrademiljonte gången. Det är vidrigt. Bara vidrigt. Ikväll beskrev en politisk kommentator på TV det som att Nancy Pelosi såg ut som en katt efter att ha svalt ett extra fett byte. Och Trump som en sur och vredgad loser. Att de står ut med sig själva. Var är ryggraden, den mänskliga styrkan? Så vämjeligt, om man inte kan vinna hederligt politiskt så jagar hela världen livet av den som misshagar. "Hederligt" finns det fortfarande i svenska språket?

      Radera
  3. Nancy P och Biden, vilka supernollor. Nancy P är en lömsk orm, giftigare än e n kobra. Biden är ju pedofil.

    SvaraRadera
  4. Saxat: "Are white employees speaking too little? That's oppression, too, because "silence" is "violence."

    Bäst är att skriva eftersom jag inte kan hålla tyst om allt våld och förtryck. Inte är det svenskarna oavsett hudfärg som utövar våld och förtryck.

    SvaraRadera