lördag 4 juli 2020

Det värsta som kan hända den sopiga och korrupta Löfvénregeringen är att någon lyckas pilla upp locket på Pandoras ask.


Mats Lundgaard, SD:

"Region Stockholms direktiv i början av pandemin var att ingen från äldreomsorgen fick skickas till sjukhus."
Vi har lyckas klara sjukvården har statsministern, statsråd och statsepidemiologen upprepat om och om igen i Sverige och utomlands. Man räknar på olika sätt i länderna har upprepats som ett mantra med.
Ja nog kan vi rentav i förvirringen ha räknat för lågt.

Utöver den nationella avsaknaden av skyddsutrustning och politiskt ledarskap vilket möjliggjort en stor virusspridning har äldrevården aktivt används som integrationsåtgärd. Detta har påskyndats av regeringen med arbetsmarknadsåtgärder som eksempelvis extratjänster.
Varför ställs det inga frågor om det? Varför kan regeringen ostörd upprepa sitt mantra om bra villkor i äldreomsorgen de har ju motverkat samma? Med till 105% av staten subventionerade extratjänster för utrikes födda i äldreomsorgen.

........................

Bästa kommentaren: - "Att ställa frågor om detta följer inte narrativet. Det skulle vara detsamma som att öppna pandoras ask och släppa ut det man inte vill ska uppdagas i samband med, till exempel migrationspolitiken. Det här har man känt till i flera år. I vart fall fotfolket inom äldreomsorgen som sliter natt och dag i denna obalans.

Folk förstår heller inte skillnad mellan omsorg och sjukvård och IVA vård. Äldreomsorg erbjuder inte sjukvård. Landsting har fått direktiv från regering att triagera äldre och i sin tur gett direktiv att äldre ska stanna på äldreboendena. 

Äldre har helt enkelt i denna situation fråntagits rätten till något så grundläggande som syrgas och näringddropp. Det handlar inte om IVA platser. Utan adekvat sjukvård!"

2 kommentarer:

  1. I lena Hallengrens regleringsbrev till FHM strax före nyår skrev hon att dom skulle jobba med migranters hälsa, jämlik vård och med aids. Inget om smittspårning, jakt på virusar.

    SvaraRadera
  2. Du infödde svensk var vänlig vänta. Vi har många viktiga patienter som aldrig fått jämlik vård
    Det är av största vikt att kontrollera deras hälsa. De kan ha aids.

    SvaraRadera