torsdag 28 maj 2020

Vi har EN politisk hjälte, Christian Sonesson - gör honom till statsminister!



En älskad äkta politiker som tror gott, vill gott och leder framåt.

Som inte låter sig kuvas av sydsvenskan och de andra korrupta statsmedierna.


Christian Sonesson, M, Staffanstorp:
-"Den 17 mars i år så fattade jag beslut om att inte medverka i artiklar som är låsta bakom betalväggar. Jag står fortfarande fast vid beslutet. Såhär skrev jag:
”Jag kommer inte längre ge intervjuer till media som låser artiklar och tar betalt för dem. Jag menar att samtliga kommuninvånare ska kunna ta del av informationen. Håll koll på kommunens hemsida eller här på min fb gällande uppdatering.”

Vid intervjuförfrågan så har jag frågat om artikeln kommer vara öppen eller bakom betalvägg. Inte vid något tillfälle så har jag fått svar om att det i så fall blir i en öppen artikel, varpå jag då avböjt. Jag har förståelse för att enskilda journalister tycker att det komplicerar deras arbete.

Min grund för mitt beslut är att jag tycker att alla kommuninvånare bör kunna få informationen, inte minst under en pandemi.

Varför ska jag lägga flera timmar av min arbetsvecka på intervjuwr som sedan bara når en bråkdel av kommunens invånare? Tyvärr ofta med en sensationell eller direkt felaktig rubrik som lockbete till en låst artikel.

Jag väljer att kommunicera direkt. Här på fb, genom mail och telefon. Eller när det går rent fysisk genom samtal på gator, torg och i mataffärer.
Sällan uppger journalister att jag inte vill uttala mig pga att artikeln är låst, utan skriver bara: ”Christian Sonesson vill inte uttala sig."

............................

Flera skånska tidningar får miljoner i presstödUPPDATERAD 5 MARS 2020PUBLICERAD 4 MARS 2020Drygt 600 miljoner kronor har beviljats i presstöd till olika svenska tidningar. Sydsvenskan är en av flera tidningar som för första gången tilldelas miljontals kronor.

Mediestödsnämnen har beslutat att 72 svenska tidningar ska få presstöd på totalt 600 miljoner kronor.

Christian Sonesson Nye chefredaktören Kanjes utfästelse om att "lokal journalistik ska nå alla."

7 kommentarer:

  1. Det är inte lätt att beundra politiker i detta sinnessjuka land, men vi får vara jävligt tacksamma för de få som finns som står upp vårt svårt sargade land. Blodsven

    SvaraRadera
  2. En ljusglimt i politikerträsket.

    SvaraRadera
  3. Tyvärr har de dugliga en tendens att kasta in handduken när de lessnat på systemet, och jag förstår dem.

    SvaraRadera
  4. Inga bidrag till tidningar. Men Amanda lind tycker ju som miljöpartist att tidningar ska subventioneras. Media är ju överbefolkade av dessa urusla miljönissar.

    SvaraRadera
  5. Han är min Idol.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Tidningar, som uppenbarligen inte överlever utan stöd från svenska skattebetalare, skall förbjudas att använda betalväggar på internet.
    Det finns ingen som helst anledning att vi som presumtiva kunder skall betala två gånger för att få information.
    Om tidningar ändå vill ha betalväggar så skall detta diskvalificera dem från presstöd.
    Personligen anser jag att allt presstöd skall tas bort. Kan en tidning inte bära sina egna kostnader så får den läggas ner.

    SvaraRadera