söndag 24 maj 2020

Våra äldre på svenska äldreboenden är diskriminerade, de har inte den tillgång till sjukvård som andra i samhället har och som de betalat för.

Var stolt över dig själv, Thomas Andersson, som orkade ta striden mot diktaturen, och rädda din far, Jan, från att slentrianmässigt sövas in i döden, och rädda honom kvar till livet. All min beundran och kärlek till dig.

Att vi sitter här år 2020 och talar om att så lättvindigt ge våra gamla samhällsbyggare "palliativ vård" istället för läkarbesök och botemedel - det är så överjävligt omänskligt och fasansfullt avskyvärt så jag får faktiskt bara Hitler i tankarna. 

Hur kan en socialdemokratisk myndighetschef tillåtas ägna sig åt sådant barbari?! Vad är detta? Sitta och skriva ner regler på ett papper om hur vården ska söva våra mammor, pappor och mor-och farföräldrar för gott, för att det är jobbigare att chansa och försöka kurera dem?! Vad är våra äldreboenden -  tortyrkammare och slakteri?? Vad har socialstyrelsen med våra liv att göra?? Vad har vi läkare och läkekonsten till?

Vi anhöriga blir kanske inte ens informerade, som om vi inte har med saken att göra att överheten beslutar om vem som får leva och vem som måste dö, vem som tillåts glädja oss ännu några år, eller inte. 

Stort tack också till dig, en riktig yrkes- och hedersman, geriatrikprofessor Yngve Gustavson, vad skulle vi ta oss till utan dig som så rakt och tydligt ser och rapporterar fasansfull fakta. Som inte låter dig kväsas av den bedövande tystnadskulturen och svenska maktpolitruker. Tack gode Gud för dig, Yngve Gustavson, du är det enda hoppet i svenska folkets  nattsvarta samhällsdystopi.
...

Mads Lundgaard, SD:
"Avdelningschefen på socialstyrelse försöker dra en rövare men agendajournalisten ger sig inte"
En man intervjuas. Ett äldreboende med en läkare på telefon bestämmer att hans pappa med Covid-19 ska dö. Palliativ vård inget dropp med mera.
Sedan får avdelningschefen på socialstyrelsen kommentera "Nej det är inget vi rekommenderar. I vår handbok rekommenderar vi läkarundersökning innan ett beslut om palliativ vård".

Fast undertecknad känner igen socialstyrelsens rekommendation från beredskapsplanen i Stockholm som jag som ledamot av socialnämnden fått ta del av. Läkarkontakt via telefon för att avgöra om den äldre med Covid ska till sjukhus.
Journalisten ger sig inte. "Vårdboenden har uppfattat det som att socialstyrelsen rekommenderar läkare på telefon". Då byter avdelningschefen på socialstyrelsen uppfattning "ja det stämmer att vi i början av Covid-19 rekommenderade minsta möjliga kontakt med de sjuka".

.

Han ljög i sitt första svar. Försökte slippa undan med att hänvisa till en handbok från myndigheten. Avdelningschefen upprepar även om och om igen att vi har en bra äldrevård i Sverige. Det är oseriöst när det talas om att äldrevården är en dödsfälla.

En av de ansvariga enhetscheferna på en av vår just nu viktigaste expertmyndigheter talar som en socialdemokratiskt politiker. Det är bilden av läget som stör honom.

Hur gick det då för den intervjuades pappa. Jo de kontaktade alla inom vården och media. Plötsligt ändrades då besluten. Hans pappa fick dropp och understödjande behandling. Han överlevde Covid och mår bra.
Regeringen har fullständigt misslyckats.
Det blir även allt mer tydligt att politiskt tillsättning av generaldirektörer för våra expertmyndigheter inte fungerar.

Bananrepublik- politiskt arbetskrävande - nu.

20 kommentarer:

 1. Tänkte faktiskt också på Hitler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fult att skriva om döda!
   Säger bloggägarinnan...
   Vi kan väl vara vänner ändå, Carina!

   JJ

   Radera
  2. Inte fult att skriva om döda. Fult att moralisera över och sänka nyligen avlidna. Du måste väl ändå se skillnaden hoppas jag.

   Radera
 2. Måste vara jävligt bekvämt att vara höga chefer med idiotlöner, och samtidigt totalt ansvarsbefriade. I snart sagt varenda myndighet sitter det politiskt tillsatta och korrupta chefer och ministrar utan varken moral eller kunskaper. De skiter dessutom i att övriga världen ser på oss som ett avskräckande exempel, på hur illa skött ett land kan bli med totala oduglingar vid makten. Blodsven

  SvaraRadera
 3. Numera finns det hållbarhetsutvecklare överallt, tom på systembolaget. Stefan L och Isabella L pratar alltid om en hållbar framtid. Men i praktiken fattar dom beslut som gör att område efter område i samhället går sönder. Det enda dom bryr sig om är att deras egna jobb och inkomster är hållbara.

  SvaraRadera
 4. Mycket bra skrivit.
  Kopplingen till Hitler dök också upp hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag vill undvika, till varje pris, att förenkla och slentrianblaima med Hitlersk jämförelse. MEN nu, idag i Sverige kommer det till mig oftare, tankarna tvingar mig obönhörligen dit.Iskylan inför experiment med människoliv.

   Radera
 5. Har just sett rapport. Ingenting om det som togs upp i agenda. Däremot fick man in ett löjligt antitrumpinslag. Inte en nyhetssändning utan ett antitrump inslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så löjligt förutsägbart. Vilka sjuka människor, de marscherande marionetterna inom svensk media.

   Radera
 6. Skurkregeringen visar kalla handen mot all dödskritik.
  Omvärlden ser på Sverige med avsky.
  Makten framför allt är det som gäller för rödgardisterna.
  Löfven spelar den lille diktatorns roll mycket väl.
  !!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, omvärlden ser på Sverige med avsky. Bara Sverige beundrar Sverige.

   Radera
 7. Jag grät när jag såg intervjun med Thomas Andersson.
  Hur många av oss har sådana anhöriga när vi hamnar på hem? Fy ... för detta land! Inte mitt gamla Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, varför görs det inte fler Thomas Andersson, fler Polly Ester? Varför massproduceras praktnollorna?

   Radera
  2. Ja, tac, vi fick tydligen med oss något från bröstmjölken. Synd att så många blev utan ryggrad.

   Radera
 8. Läser just på tv om 380 miljoner i nytt biståndspaket. Som väntat så presenteras det av Isabella L och Peter E, dessa d-a miljötalibaner. Alla dom 380 miljonerna borde gå till äldreomsorgen i SVERIGE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lyser i ögonen på dem. Och det brinner i fickorna på dem att få skänka bort allt det som inte är deras att skänka bort.

   Radera
 9. Forts från förra kommentaren. Eller till våra egna hemlösa. Räcker det inte med dom dryga 140 miljoner per dag som Sida får.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte för MP. Det är något maniskt över det hela, sjukligt behov.

   Radera
 10. Mp mål är att säkra ett stort antal reträttposter, när de åker ut ur regeringen och Riksdagen.

  SvaraRadera