torsdag 2 april 2020

Viktig text från Jens Ganman varnar för SVTs undfallenhet inför statsministern.






Ännu en bandad och klippt intervju i Coronatider, Nike Nylander och SVT hyllade statsministern framför svenska flaggan igår igen.

...............

Utdrag ur Jens Ganmans text, alla som inte har FB måste läsa.

- Det är inte, upprepar, inte deras uppgift – som ”oberoende” granskare att låta regeringen diktera villkoren för hur, var och när statsministern ska intervjuas.Antingen kommer han till studion och låter sig intervjuas live, i hazmatdräkt, om så behövs.Eller så kommer han inte.Alla andra alternativ ska, för en oberoende redaktion, vara omöjliga.

Men uppenbarligen har Aktuellt en svag redaktionsledning som inte vågar sätta hårt mot hårt.Mycket oroande för alla liberaler.Det är i kristider det är som allra viktigast att granska makten. Visst, det är också viktigt med nationell sammanhållning men det får inte ske på bekostnad av den journalistiska integriteten.Just nu har SVT ingen sådan.

Den som kan sin historia vet hur fort det kan gå från ett helt öppet samhälle till ett nästan öppet sådant.Alla oberoende journalister och opinionsbildare borde uppmärksamma detta.Högt.Och för den som inte tycker att Löfvens bandade intervjuer är ett problem: fråga er om ni hade accepterat att Jimmie Åkesson – om han varit statsminister – tillåtits ställa samma krav på SVT.

4 kommentarer:

  1. Han är som en fuhrer.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Det går rysningar på min rygg när jag ser honom.
    Jag skulle inte bli förvånad om det skulle börja diskuteras om att skjuta på nästa riksdagsval (alternativt ta bort valet ) för att hinna komma tillrätta med upprensningen efter Corona och den ekonomiska kollapsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rysningar här osckså. Varning för reinfeldt i DN idag!

      Radera