söndag 5 april 2020

Regeringen och alla våra politiker har valt att stänga ögonen och titta bort.

Jonatan Alfvén, FB: 

-En 16-årig kille vid namn Mortada våldtog en flicka på en skola i Umeå. Flickan var på väg till klassrummet när killen stoppade henne. Mortada berättade att han var upphetsad och försökte både fysiskt och verbalt att dra med flickan till en toalett. Han hotade att döda flickans yngre syster och pekade på marken och sa att hennes familj kommer ligga där. Han drog sedan fingret över halsen och sa att de skulle dödas.

Flickan var förtvivlad och följde motvilligt med. När de var på toaletten befall Mortada henne att ta av sig kläderna. Sedan började han förgripa sig på henne. Den hjälplösa flickan började gråta och fick skakningar i benen. Efter övergreppet berättade hon om smärta överallt. Man hittade även blod inne på skoltoaletten och flickan hade fått skador i underlivet.

En gråtande flicka mötte sedan sin pappa. Hon var i chocktillstånd över allt som hänt. Mortada hade vid två tidigare tillfällen även misshandlat en annan tjej. Han hade hållit fast tjejen, tagit stryptag och slagit mot hennes huvud. Han hade även ofredat henne genom att kalla henne för ”hora” och en ”horunge”.

Mortada har efter våldtäkten klagat över att han mår psykiskt dåligt. En socialsekreterare i Umeå anser att Mortada behöver få stödjande samtalsbehandling som kan utveckla ”sunda attityder”. Och när polisen fick ge sin syn på den fruktansvärda våldtäkten mot flickan valde man att använda dessa hånfulla ord:
”Det som har hänt är ingen fara för allmänheten och INGEN person har kommit till skada”.

Det finns en naiv syn på unga våldtäktsmän och igår föll ännu en naiv dom. Mortada dömdes för våldtäkt, misshandel, olaga hot och ofredande. För detta döms han till skadestånd, ungdomsvård och 150 timmar ungdomstjänst. Han skonas från både fängelse och slutet ungdomsvård. Den 16-åriga killen tillåts även stanna kvar i landet trots sitt syriska medborgarskap.

Jag kan bara inte förstå den här kaffe och bulle politiken som genomsyrat samhället i decennier. Nu ska alltså Mortada få bo kvar i Umeå? Han kommer kunna fortsätta studera och leva exakt samma liv som tidigare. Flickan däremot? Alla tårar, all smärta. Vetskapen att riskera att springa på sin våldtäktsman varenda dag. Den hotbilden, den förnedringen. Vem är det som är offret nu igen? Det är helt uppåt väggarna!

Det börjar bli en klyscha. Men det är verkligen både sant och relevant. Är du gammal nog att begå brottet, då är du sannerligen gammal nog att ta straffet!
Låt aldrig dessa brutala våldtäkter normaliseras! Mycket kärlek till flickan och hennes familj.

Källa: Umeå tingsrätt B 1469-19

4 kommentarer:

 1. Svenskt rättsväsende är ruttet.

  SvaraRadera
 2. Herre min skapare så arg jag blir."Mortada har efter våldtäkten klagat över att han mår psykiskt dåligt.".Du ditt as,jag kan inte bry mig mindre om ditt mående.Lider istället med den stackars flickan och mina tankar går till henne och hennes anhöriga.
  Mvh,Tomas

  SvaraRadera
 3. En konsekvens av Barcelonaavtalet!

  SvaraRadera
 4. Orden räcker inte längre till,för vad Sveriges vidriga regim utsätter oss för.

  SvaraRadera