lördag 4 april 2020

Den här nyheten som dök upp sent igår fredagkväll om att ref´geringen kräver utökad makt,

och att alla inklusive KD och SD (!) ställer sig positiva till maktövergreppet, den fick mig att brinna.

Patrik Putte G kommenterar:-  "Vet vi mer konkret varför regeringen vill ha större befogenheter? Vad är det som idag är problematiskt att hantera? Vilka beslut har tagit för lång tid att behandla i riksdagen och vad har detta lett till? I ett extremistland som skiljer sig från alla andra, där vi har en ovanligt svag(dum) regering, skulle jag aldrig acceptera regeringen mer makt."

Regeringen vill snabbt kunna fatta beslut om coronarelaterade åtgärder – detta utan att först få riksdagens godkännande. Det skulle vara de mest långtgående maktbefogenheterna för en regering sedan andra världskriget.

S, dubbelmoralens svenska mästare har många hycklarvänner.

Nyamko Sabuni31 mars kl. 14:02 ·

-"Det ungerska parlamentet har i veckan godkänt ett lagförslag om nationellt nödläge med anledning av Coronakrisen. Lagen gör att premiärminister Viktor Orbán i praktiken kan styra helt själv utan godkännande från parlamentet, på obestämd tid. Beslutet bryter mot de mest grundläggande principerna för demokrati och rättsstat, och det sker dessutom mitt i hjärtat av Europa.EU måste nu kraftfullt fördöma Orbáns avdemokratisering och införa totalstopp för ekonomiskt stöd till Ungern under kommande år."



............

V och M är däremot kritiska, vilket hedrar dem. 
–"Det här förslaget skulle ge regeringen mycket långtgående makt som påverkar många individer, företag och verksamheter. Det är självklart att man måste komma tillbaka till riksdagen så att den har möjlighet att upphäva det."  

Skulle mer än gärna vilja ha en förklaring från SD och KD. Så jag vet, till nästa val.


5 kommentarer:

  1. Ängslas icke!
    Det blir inga mer val i sverige.
    Enligt den nya definitionen på demokrati ( införes snart ) kommer detta ej att tillåtas.
    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. Åkesson extraknäcker även som virolog: https://web.archive.org/web/20200404163644/https://www.expressen.se/debatt/botfall-de-utan-folkvett-som-riskerar-andras-liv/

    SvaraRadera
  3. KD:s förre partiledare Göran Hägglund avskaffade som socialminister (i Reinfeldts regering) skyldigheten för apoteksbolagen att hålla beredskapslager av olika mediciner, vilket vi ser resultatet av idag!

    SvaraRadera
  4. Varför bekymra sig om Ungern när de misslyckas med allting i Sverige. Orban förstör inte Ungern som Svenska sk politiker förstört.

    SvaraRadera
  5. Detta är skrämmande.....

    SvaraRadera