söndag 29 mars 2020

I motsatsen till Sveriges vårdpersonal som krigar därute, tycks statsministern och regeringsprtierna har bly i dojjorna.



Jesper Sandström, SvD: -"Hyllningarna till Stefan Löfvéns tal bottnar i låga förväntningar."







-"Löfven avstod åtminstone från mycket av det sämsta som brukar känneteckna hans framträdanden. Inget käbbel, ingen rent obegriplig meningsbyggnad.

Det är tyvärr inte mycket att hänga i julgranen. Med förinspelning, klippning och proffsmanus skulle en sömnig sjundeklassare med scenskräck klara samma sak ungefär lika bra.

...............

Löfven hamnar i bjärt kontrast till många av sina kollegor världen över. Ett slående exempel är Nya Zeelands socialdemokratiska premiärminister Jacinda Ardern. Hon har i sociala medier gett dagliga, direktsända uppdateringar som, vid varje tillfälle och i varje enskild del, vida överglänser Löfvens insats. Konkreta redogörelser för hur krisen utvecklas, hur det påverkar regeringens strategi, samt vilka avvägningar och osäkerhetsfaktorer som finns.

Det är problematiskt att ha en statsminister som inte klarar av att göra detsamma. ”Jamen”, säger hyllningskörerna ”han avstod ju från överord och från att lyfta fram Socialdemokraterna, han fokuserade på sammanhållning och den enskildes ansvar, är det inte viktigare att visa enighet i denna svåra tid?” 

Att klara sådant är grundläggande, och just därför ser varenda hyllning ut att bottna i extremt låga förväntningar. En statsminister som inte, på stående fot, kan föra tydliga resonemang kring sin regerings agerande, är illa lämpad för sitt jobb."

3 kommentarer:

  1. Upp flyga orden, tanken stilla står, ord utan tanke aldrig himlen når. (Shakespeare). Stefans ord når inte ens halvvägs till himlen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En svetsloppa liknar en meteorits inträdde i den jordiska sfären.

      Radera
  2. Oduglig svetsloppa håller ett värdelöst tal11

    SvaraRadera