söndag 15 mars 2020

Finns det ett bättre liv efter corona?


Ulla Terkelsen: 

- Några spaningar om tiden efter corona går ut på att det blir normalt att arbeta hemifrån i framtiden, och inte att åka till arbetet som hittills. Det är det vi börjar göra nu, under krisen, stanna hemma. 

Idag slösar vi  bort så oändligt mycket viktig tid på att ta oss fram och tillbaka, till trista kontorsbyggnader av betong och glas, i den dagliga pendlingen. Så många skulle lika  gärna kunna arbeta hemma vid skärmen. Det kommer alla de miljoner hemisolerade kvinnor och män idag att påvisa tydligt.  

Det nya sättet att arbeta på kommer i vart fall att lösa barnomsorgen, som förr i världen - det funkade bra. . Och så förbrukar vi ingen bensin på transporterna när vi blir hemma med våra laptops, och det kommer att finnas fler sittplatser på bussarna och plats på vägarna. Kanske är det en revolution i den riktningen på väg? 

En total omdaning och ett nytänk om vårt sätt att leva och arbeta på.



Vårt hysteriska resande fram och tillbaka till internationella mässor och konferencer för att få en plastskylt runt halsen med ens namn på. Och sen äta och dricka på firmans bekostnad i städer långt borta med kollegor som vi lika gärna kunde tala med på Skype och maila med. Efter corona kanske detta kommer att framstå som stenåldern och jättefånigt? Den kulturen är i allefall helt pausad under smittan.

Davos, det årliga mötet för eliten i Schweiz, har redan i många år tett sig rätt pompöst och utan mening. Behöver eliten verkligen sitta på en bergstopp för att säga något intressant till varandra.

JP 

3 kommentarer:

  1. För att inte tala om alla resor kors & tvärs till EU diktaturens centrum.
    Bort mé EU!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde vara första lärdomen. Ta Schengen och hela EU till en plats långt, långt borta.

      Radera
  2. Hur skall EU tjänstemännen bete sig nu?
    Skall de fara härs och tvärs mellan Bryssel och Strasburg?
    Inte släpper väl fransmännen den godbiten...

    Jungman Jansson

    Apropå SAS och inställda flygningar.
    Visste ni att den första flygningen ( luftbalong, vätgas)
    i Stockholm företogs den 7/9 1806 av en Belgare (!) Etienne Gaspard Robert?

    SvaraRadera