söndag 23 februari 2020

För vänsterpolitikern Antje Jackelén är det politiskt korrekta viktigare än en kristen Svensk kyrka för folket.


Ärkebiskopen Antje Jackélen: ”Vi ska inte vara en front mot islam”
Är Svenska kyrkan för vänster? Israelfientlig? Islamvänlig? För tyst när kristna runt om i världen förföljs?
– Vi kommer att kritisera extremism men vi kommer inte att vara en front mot islam, säger hon i en stor intervju under betalartikel i HD och Sydsvenskan idag



Jag läser en artikel från 2019 på SVT: -  "Minskat antal medlemmar har tvingat Svenska kyrkan till ödmjukhet." 

Det skulle jag definitivt inte hålla med om. No ödmjukhet, whatsoever.

Jag har sett noll självrannsakan och noll  självkritik från ledare för Svenska kyrkan, trots att de ständigt tappar medlemmar och tvingas sälja ut gamla vackra kyrkor för ekonomin.

Under Anjte Jackelén har den svenska kyrkan blivit starkt politiserad, inte minst med vänsteraktivister som Helle Klein. Svenska medborgare ser hur anställda inom kyrkan oblygt tar politiskt ställning mot folket och tron på sociala plattformar. 

För Sveriges bästa borde kyrkan värna det svenska kulturarvet, tydligt stå upp för Guds tio budord och alla kristna - just idag mer än någonsin när barbariet hotar hela vårt samhälle. 

Här hade Svensk kyrkan kunnat skapa sig en enorm betydelse - med goda exempel på hur vi människor lever i fred och frihet med varandra.

Istället har Svenska kyrkan under Jackelén backat från sin varma tro och sitt ansvar, för att anamma det krypande politiskt korrekta, polariserande och exkluderande. 

 PS.Tro inte på att Jackelén kommer att kritisera terrorism.

 Hon "missade" chansen när oskyldiga låg i slamsor på Drottninggatan, och hon kommer att missa alla chanser i fortsättningen också.

2 kommentarer:

  1. Hon har ju sett till att kyrkan är en front mot oss svenskar. Hon vägrar kommentera hennes samröre med stasispionen Alexander Radler, spion från 1965 till murens fall. Professor i Lund, handleder Antje A när hon disputerade. Radler var kyrkoherde i burträsk till dess han avslöjades 2013. I Tyskland och Lund avslöjades han redan 1995,men locket lades på.

    SvaraRadera
  2. Jag är glad att jag lämnade svenska kyrkan för 35 år sedan. Jag slipper försörja kommunist käringen från DDR och hennes vänstersekt. Dessutom har jag blivit ateist. Halleluja!!!!!

    SvaraRadera