söndag 23 februari 2020

Medan smittan förlamar Italien och närmar sig har Sverige en beredskap på 100 sängar.




I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som har ansvar för att kontrollera smittspridningen och där är bedömningen att det är liten risk för smittspridning i Sverige. 

.................

MEN.

Mattias Nilssons desperata brev på FB: 
"Sverige, - Ett sjukt land!!

När jag var i Malaysia umgicks jag mycket med Kineser.Många Kineser var i grannländerna för att i 15 dagar fira det Kinesiska Nyåret.

Ni kan själva bevisligen se på denna sidan att jag tagit bilder när jag bla var inne i deras Tempel, mm, dessutom har jag både åkt mini bussar och vanliga bussar med Kineser, sovit med dom på Hostel, och jag reagerade givetvis på alla som hostade och snörvlade, fastän det var 35 grader varmt i luften.
Jag har besökt Chinatown i Georgetown( Penang ) i Malaysia, rest mycket tunnelbana i både Malaysia och i Singapore, samt träffat Kineser på Flygplatsen och på lokala Buss stationer mm.


När jag kom hem till Sverige, sökte jag omedelbart sjukvård samma kväll i Stockholm, och ville bli testad, men vägrades, " för inget tydde på att jag var sjuk"
Nejhej.

Bara två dagar senare, hemma i Malmö, insjuknade jag mycket kraftigt, med enorm huvudvärk, fruktansvärt ont i halsen, trodde att mina lungor skulle sprängas, haft problem med dimsyn mm, svullen tunga, och haft lättare feber.
Jag har även varit i kontakt med min vårdcentral, och sjukhuset, här nere i södra Skåne, men likväl vägrar dom testa mig.

Jag har legat nedbäddad oavbrutet i sängen, sovit ibland nästan ett helt dygn i sträck, har allvarlig Diabetes och svår Astma sedan tidigare, haft ont i hela kroppen, varit rejält allmänt sjuk,men Nej, trots att jag har vädjat om att få bli testad, inte minst för att jag inte vill smitta andra om jag skulle vara sjuk, så vägrar sjukhusen lyfta ett finger."Återkom om det blir värre" säger dom bara.Jag tycker det är en oansvarig politik.

Nu idag kom beskedet om att Coronaviruset rentav eventuellt smittar fastän man inte ens är sjuk och uppvisar symptom.
Länder som Sydkorea, Iran och Italien är numera också drabbade med dödsfall.
Hur vet man vem som är sjuk?Hur vet man vem av alla Kineser jag träffat och umgåtts med i Asien, som inte varit i kontakt med den numera avspärrade zonen i Kina, innan avspärrningen kom i Januari?Vem som träffat någon därifrån,eller träffat någon som träffat någon därifrån?

Jag är bevisligen svårt sjuk just nu, med svullen hals, ont i lungorna, hostar torrt och med segt slem, oavbrutet, mm.Ändå vägrar Svenska Staten testa mig, trots att jag berättat att jag umgåtts mycket med Kineser på min resa i Asien.
Jag blev sjuk två dagar efter att jag kommit hem från Asien.Riktigt rejält sjuk.
Är det inte bättre att man testar folk en gång för mycket, än en gång för lite?Tänk om jag är sjuk?Tänk om jag smittar någon som dör?
Av hänsyn till mina medmänniskor har jag frivilligt isolerat mig i två veckor i min lägenhet, den tiden är passerad nu,men jag är fortfarande sjuk, har svullen hals, ont i lungorna, huvudvärk och ont i kroppen.

Vänliga hälsningar från Mattias."

...................


Läs här om en gripande iakttagelse från Isolering i Italien på GP.

2 kommentarer:

  1. Orolig av andra skäl2020-02-23 18:55

    Är rädd för att oskyldiga råkar illa ut i ogenomtänkt panik som här:
    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/demonstranter-i-ukraina-attackerade-buss-med-evakuerade-fran-kina
    Vill de sig illa blir det med kriget mot coronan som med kriget mot terrorn med mycket kollateralskador...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår din rädsla. Panik skapar okontrollerade känslor - livsfarligt.

      Radera