onsdag 26 februari 2020

Den intersektionella feminismen kommer att få patriarkatet att framstå som små stjärngossar.

Ilhan Omar är en kvinna född i Mogadishu, Somalia, som invandrat med familjen till USA som barn. Hon är en "big-mouth" amerikansk politiker som tillhör Minnesota Democratic-Farmer Labor Party. Hon beskriver sig som intersektionell feminist. 

Omar är en politiker som anklagas för antisemitism. Som kritiserar USA och dess ledare, ofta med mycket hårda ord. Hon tar tydlig ställning mot allt som är mainstream-america. Hennes språk är kryddat med svordomar.

I mellanårsvalet i USA 2018 vann hon en plats i USA:s representanthus. Därmed blev hon tillsammans med Rashida Tlaib de två första muslimska kvinnorna i USA:s kongress. Hon är också den första kvinnan med hijab.

I veckan lade hon ut en tweet för att beskriva sig själv:


 Det blev såklart en twitterorkan. Kvinnan tycks befinna sig på fel plats på jorden.

1.

Dalia al-Aqidi@Dalia4Congress

- "I am an American

That’s why I’m running for Congress."




2.
Diane @DianeNoMoreLies

-"Hmm. I don’t see that you identify as a US citizen??? You should not be in Congress!"

3.HonestDogFacedPonySoldier@FrankMarro

-"Not surprising that you don't identify at all as American. I have no problems with any of the above except that. You were elected by Americans to serve Americans. Thank goodness you don't purport to represent me."

4.Paul@paulcram

-"That's a lot about you.Can we talk about our state of Minnesota now and what we are working on here? I really tire of how much you focus on... well, you."


Det kommer att finnas 5  partikamrater till Ilhan Omar som kommer att utmana henne i valet. Och det känns ju som en välsignelse för USA.


LÄNK


5 kommentarer:

  1. Jag är en man, men hennes attraktion är lika med noll. Vem vet, jag kanske inte är ensam om det, och just det gör henne till en bitch.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trots allt kanske somaliman (oavsiktlig liknelse) gillar henne.

      Varför, jo de flesta halvsvarta män gillar tugga kat, dricka kaffe och prata, när deras kvinnor tvingas arbeta.i Ilhans fall är det bara en man som gillar henne då en kvinna bara får ha en man medans männen skaffar barn med flera kvinnor.

      Radera
  2. If I were American I would be a proud American regardless if I vote red or blue.

    Nu är jag svensk och inte stolt varken för vad de röda gör sedan 2014 och de blå gjorde under 2008 till 2014, oavsett hur jag röstade.

    För den som är mindre informerad är rött i USA Republikaner med elefanten som partisymbol. Demokraterna har blått och åsna där den största åsnan är Bernie Sanders. Varför, jo han vill, milt enkelt utryckt, göra USA till ett Sverige med fri invandring, gratis sjukvård åt alla, bättre bostäder (affordable housing) åt alla. Blir han demokraternas presidentkandidat räcker det att sittande president ändrar lite: "Look what happened in Sweden since twenty-fifhteen (last Friday)", för att Trump blir omvald.

    SvaraRadera
  3. Ilhan omar kommer att bli utkastad från USA om hon inte hamnar i fängelse innan dess!!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon kan åka tillbaka och domdera i sitt gamla land, tycker jag.

      Radera