söndag 5 januari 2020

- VAR ÄR ALLA ANDRA LÄRARE??

Elever som inte respekterar lärare och beter sig alla finns i alla skolor. Men den senaste tiden har problemet eskalerat och lett till psykiskt nedbrutna lärare och sjukskrivningar. 

I Skåne har det gått så långt att lärare vittnat om hot och anfall med saxar. Nu höjer läraren Anna-Karin Gustafsson rösten för alla lärare och klassföreståndare, genom sin starka insändare i Helsingborgs Dagblad.

”Nu kastar jag in handduken. Jag, som så många andra. Det är något fundamentalt fel med läraryrket som skaver, blöder och sätter djupa spår.”, inleder Anna-Karin Gustafsson, hon är skolledare, kommunikationsstrateg, skribent och lärare, men det sistnämnda kommer hon nu att sluta som, då hon fått nog av elevernas beteende.

”Vet ni om att det är vardagsmat för vissa lärare att elever får utbrott när de blir tillsagda att sluta prata med en bänkkompis? Eller för att kontakt kommer att tas med hemmet på grund av deras uppförande. Eller när de inte tillåts att få prata om precis vad de vill. Eller vräker ur sig fula ord om de inte får höga betyg. Som rent av trakasserar lärare”.

2 kommentarer:

  1. När jag gick i skolan för väldigt länge sen hamnade man hos överläkaren, senare rektorn, om man gjorde nåt bus. Nu är det läraren som åker till rektorn, fast det är fortfarande eleverna som gör fel. Jag har varit med om båda sakerna. Som elev pangade jag en ruta med en sten, gillade att kasta(blev spjutkastare sen). Fick dagisfröknar som rektorer och dom gillade omnpn elev klagade på lärarna.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2020-01-05 19:44

    Skolan har blivit en dockteater med lärarna som marionetter.

    SvaraRadera