tisdag 14 januari 2020

Så extremt självklart. Och ändå sitter regeringspartierna på händerna.


Ilan Sadë:"I dag har vi vårt fotografi och vårt unika fingeravtryck i passet. Vid folkräkningen bör varje invånare lämna sitt fingeravtryck, som kopplas till person- eller samordningsnumret. 

På så sätt kan dubbla eller flerfaldiga identiteter rensas ut ur myndigheternas system och personer som även har folkbokfört sig i andra europeiska länder, eller helt enkelt har lämnat landet permanent, kan lättare upptäckas.

Vidare måste kraven på att styrka sin identitet vid ansökan om uppehållstillstånd höjas avsevärt.
Om dessa åtgärder vidtas, kan vi på några få år komma till rätta med identitetsbedrägerierna och öka säkerheten i landet. 

Vi får dessutom mer tillförlitliga uppgifter om hur många som faktiskt bor på varje adress. De nya rutinerna för upptagning i folkbokföringen kan därefter permanentas. 

Folkräkningen kan visserligen inte sätta stopp för skuggsamhället i form av personer som vistas i landet utan tillstånd – för detta krävs det andra åtgärder – men vi får i vart fall en identitetssäkring av dem som finns i registret, vilket är ett stort framsteg.
Sverige behöver i flera avseenden verkligen en omstart, där vi går till botten med vissa problem och där nya politiska krafter ges möjlighet att städa upp den röra som de nuvarande politikerna har orsakat.

 Skattebetalarna skickar i praktiken in mer än hälften av sin inkomst till det allmänna. När landets kärnverksamheter inte fungerar kan vi inte ta ännu mer pengar från hederligt folk för att klara av läckaget till fuskare och brottslingar. Man måste kunna förlita sig på att säkerhetsnivån i landet är hög och att skattepengarna går till de avsedda ändamålen."

EXPRESSEN.SE
DEBATT: Stoppa bidragsfusket – Sverige behöver en ny folkräkningVi kan inte ha hundratusentals okända människor som bor i vårt land och samtidigt tillåta fusk med medborgarnas pengar. Enda alternativet är att grundligt reda ut det haveri som många års undermålig politik har orsakat, skriver Ilan Sadé, Medborgerlig samling.

1 kommentar:

  1. Redan kejsae Augustus genomförde folkräkning före Jesus Kristus födelse. Ska det vara så svårt?

    Den svårt prövade myndigheten AF, har kontor över hela landet. Genomför snarast det som Ilan Sade föreslår. Det ska inte kosta något men för de som deltager. Däremot om det uppdagas förfalskningar, bedrägerier med identiteter då skall det kosta. AFs nya extra uppdrsg kommer att medföra stora besparingar för såväl kommuner som staten samt underlätta för polisen och andra myndigheter.

    Lämna fingeravtryck är inget intrång i den personliga friheten, när yttrandefriheten kanske kommer att begränsas. Vill minnas att jag lämnade en finger avtryck när jag fick nytt pass 2017. Den som reser in legalt till USA måste lämna fingeravtryck, alla fingrar tror jag.

    Om migrationsmyndigheten inte tar photo och avtryck på alla över tolv år är det skrämmande. Frågan har ställts tidigare men inte besvarats.

    SvaraRadera