tisdag 7 januari 2020

Jag har tappat tilliten till andra människor.

Det Goda Samhället:

-"HITTAT PÅ NÄTET Det är inte främst klimatförändringarna som orsakat de svåra bränderna i Australien utan människor som avsiktligt tänt på, rapporterar 7News Sydney.
Sedan bränderna startade i september har 183 personer arresterats för mordbrand. Bränderna har orsakat minst 18 dödsfall, förstört tusentals hem, miljoner hektar land och dödat ett oräkneligt antal vilda djur.

Så sent som förra veckan hävdade den amerikanske presidentkandidaten Bernie Sanders (Demokraterna) att klimatförändringarna orsakar bränderna, något som alltså tillbakavisas av de australiensiska myndigheterna."

Skarprättarn kommenterar: - "Australien har torrt och varmt klimat på grund av landmassan, dess form och dess flacka natur. Stora delar av Australien är numera öken, men hade ett inlandshav för 100 miljoner år sedan. Förändringar mot kallare och torrare klimat har sedan dess torrlagt kontinenten. Särskilt de senaste 50000 åren har inneburit uttorkning av större sjösystem och därmed flora och fauna. 

Det kan tyckas paradoxalt, men varmare klimat kan alltså åter komma att väta ned Australien genom rikligare nederbörd. Därmed kyls landmassan och sjöarna kan återbildas.
Som alltid varierar vädret periodiskt, med utdragna perioder av torka och därtill hörande bränder. Det är inte ett nytt fenomen i Australien, inte heller i Amazonas."


2 kommentarer:

  1. Bra klistrat från DGS, som inte. bara är goda utan mycket kloka. Absolut min favorit blogg.

    SvaraRadera
  2. Klimatförändringar verkar tom skapa pyromaner. Klimatförändringarna måste bekämpas med alla medel, speciellt höjda skatter brukar fungera, i varje fall i Sverige.

    SvaraRadera