måndag 20 januari 2020

Det finns ett gigantiskt gap mellan välformulerad klokskap och vänsterns debila rassetourettes.

Eller.Till alla som blir rasande och tänker nypa till mig med en ilsken kommentar: - Förlåt redan nu, jag vet att tourettes sjukdom är mycket allvarlig och min avsikt är inte att disrespecta någon med denna sjukdom. Jag använder mig av vulgotolkningen bara för att enkelt försöka föklara hur/vad jag menar. Och saknar tillräcklig begåvning för att omformulera mig.

8 kommentarer:

 1. Trots disclaimern: Använd aldrig en diagnos, här Tourettes Syndrom, som ett nedsättande tillmäle. Det är ett svek mot alla som har diagnosen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av tre/ fyra tusen aktiviteter om dan på min blogg, så tycks jag kunna förvänta mig att alla tiger och samtycker, utom några lojala trogna kompisar. Däremot om jag skriver något som kan uppfattas som, eller är fel - då brukar kommentaren komma innan jag själv hinner blinka. Det tycker jag är intressant.

   Radera
  2. I mitt liv har jag fått finna mig i en del kommentarer, som t.ex "jag fick krupp" för att beskriva att man helt enkelt reagerar starkt på något. Jag har tre söner och två barnbarn som har/har haft /barnsjukdomen falsk/ krupp, Det har varit svårt att se sitt lilla barn drabbas av kritisk andnöd, det har t.om varit nära ögat vid mer än ett tillfälle. Men jag kan inte vara ursinnig på alla som slentriananvänder uttrycket, de vet ju inget om alla mina mardrömsnätter.
   Ett annat exempel: det finns många som talar om en hel "tsunami" i begreppet kollossal, jättestor. Själv miste jag min bonusson, hans fru och deras då två små barn- hela familjen - i den riktiga ofantliga och obarmhärtiga tsunamin. De första åren drabbades jag av förtvivlan och ville förklara smärtan. Men jag kan inte fajtas med detta hela livet, jag skulle själv gå under. Jag har släppt taget om orden, begreppen som jag inte kan kontrollera. Min uppfattning är klar - det finns ingen som sagt vad de sagt för att göra mig eller någon annan illa eller för att skada.
   Detsamma gäller att vara deppig/nere vilket ju syftar på en svår och dödlig sjukdom som tog Ari Behn i julas.

   Radera
 2. Problemet är inte att använda dignoser som epitet i privata diskussioner. Men en populär blogg som den här har mycket "soft power" och detta gäller ännu mera kändisar och politiker. T ex Sara Skyttedal påstår sig enligt egen utsago ha ”åsikts-tourettes”. Att låta snattran gå innan förståndet är påkopplat är inte Tourettes Syndrom!

  SvaraRadera
 3. Jag ser alltid fram emot nya inlägg av dig Carina fina, har aldrig blivit besviken, du inspirerar och ger hopp.

  SvaraRadera
 4. Carinas inlägg avser @Pontus Perssons tweet att vissa får framföra sitt budskap med alla medel. Carina gör narr att Ändans Ägare använder scenen att smäda ledaren för landets största parti. När Ä.Ä äger scenen i detta hennes fantastiska ögonblick kan hon inte kontrollera sitt beteende. Om kjolviftning är ett tics kan det inte kontrolleras. Däremot att vara byxlös är huvudlöst.
  Min franska räckte inte till utan googlade; Maträtt?Träff på sicknes och klåfingriga kommentarer vilka bör tas med både humor och en nypa salt (Även utan diclaimer).

  "Ekeroth (en politiker) genom ett påhittat scenario (han har rassetourettes och får inte använda twitter).."

  SvaraRadera
 5. Detta ständiga viftande med PK skäms pinnar.
  Det finns ett bra ställe att placera PK pinnen på just nu.
  Många TV tittare hade kanske velat vara på plats och placera en fot någonstans.
  Det är ju inte svårt att missa,med tanke på storleken på ändamålet.
  Svensson

  SvaraRadera