torsdag 26 december 2019

Hur lång tid har vi Sverige kvar?


Fredrik Haage, Smålandsposten. Utdrag, läs hela!
"Vi har också problem med vår vattenförsörjning. Liksom med energiförsörjningen. Vi har kommuner som står inför konkurs. Vi har ett försvar som kanske håller i en vecka. Vi har en polis som förhandlar med klan- och ligaledare. Allt är sådant som är en följd av ovilja till långsiktigt ansvar. Från Göran Persson till Fredrik Reinfeldt till Stefan Löfven. Blotta tanken att en svensk regering skulle uppbåda kraft att åstadkomma något i stil med sextiotalets bergrum är skrattretande. I dag försöker den se till att regera även nästa vecka.

Svenskarna betalar fortfarande skyhög skatt utan att krångla allt för mycket. Hur länge håller det kitt som är förutsättningen för en sådan en sådan betalningsvilja innan det börjar brista även där? När den uppoffringen inte längre verkar vara värd det?"

2 kommentarer:

  1. Och vi har en skola med enorma problem. Läste på Text-tv att det finns en specialpedagogisk myndighet. Nu ska man bilda 16 samverkanskontor för att stödja elever med problem, förmodligen mest sk nyanlända. Allt till stora kostnader, och resulterar inte i nåt.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-12-26 21:59

    Nya problem dyker upp i en allt snabbare takt och är av en karaktär som tenderar att bli allt allvarligare. Jag tror att till och med den mest upplysta av upplysta går bet på den frågan. Inte ens oraklet utanför riksdagshuset vet. Vår eventuella framtid får utvisa svaret.

    SvaraRadera